Çoban Ali, şiir kitabı için yaylada imza günü düzenledi

Munzur Dağı eteklerinde bulunan bin 500 rakımlı Mark Yaylası'nda koyun otlatan Çoban Ali Demirtaş, yazdığı şiirleri bir kitapta topladı. Demirtaş, kitabının tanıtımını ve imza gününü de koyun otlattığı yaylada kıl çadırda yaptı....

Munzur Dağı eteklerinde bulunan bin 500 rakımlı Mark Yaylası'nda koyun otlatan Çoban Ali Demirtaş, yazdığı şiirleri bir kitapta topladı. Demirtaş, kitabının tanıtımını ve imza gününü de koyun otlattığı yaylada kıl çadırda yaptı. Çoban Ali Demirtaş’ın imza gününe İliç Kaymakamı Sedat Ateş, ilçe protokolü ve Sabırlı köyü sakinleri katıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yıllardır çobanlık yapan 51 yaşındaki Ali Demirtaş, yaylada koyunları otlatırken yazdığı şiirleri bir kitapta topladı. ‘Hayatın Anlamı’ ismini verdiği kitabına yazdığı 50 şiiri sığdıran Demirtaş, yıllardır koyunlarını otlattığı İliç'e bağlı Sabırlı köyü Mark Yaylası'nda ‘Hayatın Anlamı’ isimli kitabının tanıtımı ve imza gününü gerçekleştirdi.

Evli ve 5 çocuk babası olan Ali Demirtaş, 51 yıllık yaşamanın büyük bir bölümünü çobanlık yaparak geçirdi. Eğitim-öğretim hayatını imkansızlıklar sebebiyle ilkokulda noktaladı. Yaylalarda çobanlık yaparak yaşamını idame ettiren Demirtaş, koyunlarından, yaylalardan, çiçeklerden ve doğadan ilham alarak son 10 yıldır duygularını şiire döktü. Demirtaş’ın şiir yazdığını öğrenen özel bir şirket bunları bir kitapta toplamak için sponsor oldu. Çoban Ali Demirtaş’ın ‘Hayatın Anlamı’ ismini verdiği şiir kitabından 2 bin adet bastırıldı ve kitaplar başta ilçe sakinleri olmak üzere çok sayıda vatandaşa dağıtıldı.

ÇOBAN DEMİRTAŞ'IN İLK KİTABINI KAYMAKAM SEDAT ATEŞ ALDI

    Mark Yaylası'nda kurulan kıl çadırda misafirlerini ağırlayan Çoban Demirtaş, ilk kitabını Kaymakam Sedat Ateş’in elinden aldı. Çoban Ali Demirtaş daha sonra protokol mensupları ve köylüler için basına şiir kitabını imzalayarak hediye etti.

    Şiir kitabı çıkartmanın mutluluğunu yaşayan çoban Ali Demirtaş, “51 senedir bu memlekette yaşıyorum. Doğayla beraber sürekli yaşıyorum. Dağlarda gördüğüm böcekleri, doğayı, çiçekleri hepsini deftere şiirlere döktüm. Sağ olsun bize desteklerini esirgemediler. Bize emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Şiirlerimi hem Türkçe, Kürtçe yazıyorum. Kürtçe bestelerim de var." dedi.

    İmza gününe katılan İliç Kaymakamı Sedat Ateş, yeteneklerin gün yüzüne çıkması gerektiğini belirterek “Bizim için memnun edici, mutlu eden bir hadise bu olay. Ali Bey, İliç ilçemizin Sabırlı köyünde yıllardır çobanlık yaparak hayatını idame ettiren bir vatandaşımız. Çobanlık yaparken canı sıkıldığında her halde Ali Bey aklına gelen dizeleri kağıda dökmüş. Onları gün yüzüne çıkartılması amacıyla Anagold Madenciliğin katkısıyla bunlar kitap haline gelmiş. Bizim için çok değerli bir kitap. Ali Bey mektep de okumamış, yıllarca hayatını böyle çobanlıkla idame ettirmiş. Fakat çok yetenekli olduğunu kitabından okuduğumuz şiirlerden anlıyoruz. O yeteneklerin gün yüzüne çıkartılması bizim için çok önemli.”

    Şiir kitabının basımında destek olan Anagold Madencilik Dış İlişkiler Müdürü Melik Zafer Yıldız, “Ali Bey'e teşekkür ediyorum. Kendisi Sabırlı köyümüzde ikamet eden çobanlık yapan yıllardır dağlarda doğa ile iç içe yaşayan bir insan. Doğayla iç içe olunca insan daha duygusal oluyor. Bu duygularını çok güzel kaleme almış. Güzel bir çalışma yapmış. Bunu bizimle paylaştıklarında çok memnun olduk. Anagold Madencilik olarak bölgemizde ekonomiye katkılarımız var ama kültürel boyutta da böyle bir katkı sunmak bize çok farklı bir keyif verdi. Biz bölgemizde ki bu tip kültürel değerleri de öne çıkartma istiyoruz. Bu anlamda kültür yayınlarımızın ilkini Ali Demirtaş’a ayırdık. Bundan sonrada bu çalışmalarının devamını diliyorum. İliç'de ki diğer cevherlerimizin de açığa çıkmasın temenni ediyorum.” dedi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında