Çin’in güneyi sele teslim: 26 ölü, 3 kayıp

Çin’in güneyinde etkili olan yağışlarda 26 kişinin öldüğü, 3 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.Çin Sivil İşler Bakanlığı’nın açıklamasında, 18 Haziran’dan beri ülkenin güneyinde yer alan 9 eyalet seviyesindeki bölgelerde...

Çin’in güneyinde etkili olan yağışlarda 26 kişinin öldüğü, 3 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

Çin Sivil İşler Bakanlığı’nın açıklamasında, 18 Haziran’dan beri ülkenin güneyinde yer alan 9 eyalet seviyesindeki bölgelerde yaklaşık 5 milyon kişinin şiddetli yağışlardan etkilendiği kaydedildi.

Yaklaşık 4 milyon kişinin tahliye dildiği, 1 milyondan fazla kişinin de acil olarak temel yaşam maddelerine ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Sağanak yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar neticesinde 8 bin 700 evin yıkıldığı, 66 bininin hasar gördüğü belirtilirken, 42 bin 200 hektar mahsulün hasar gördüğü ve doğrudan ekonomik kaybın ise 653 milyon dolar olduğu bildirildi.

CİHAN

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü