Çin, Uygur bölgesinde terörle mücadele savaşı başlatıyor

Çin, 31 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı dünkü kanlı saldırının ardından Uygur bölgesinde 1 yıllığına "terörle mücadele savaşı" başlatacağını duyurdu.Resmi Xinhua ajansına göre, son 5 yıl içindeki en kanlı gününü...

Çin, 31 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı dünkü kanlı saldırının ardından Uygur bölgesinde 1 yıllığına "terörle mücadele savaşı" başlatacağını duyurdu.

Resmi Xinhua ajansına göre, son 5 yıl içindeki en kanlı gününü yaşayan ve 31 kişinin öldüğü Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’ndeki terör saldırısından sonra bugün bir yıllığına terör şiddetine karşı mücadele başlatıldı.

NE ÖNLEMLER ALINIYOR?

Devlet medyasına göre, Merkezi Pekin Hükümetinin onayı ve milli anti-terörizm lider grubunun kararıyla söz konusu kampanya büyük mücadele alanı olan Şincan’da Haziran 2015’e kadar sürecek. Başlatılan kampanya kapsamında terörizm ve dinsel aşırılık gibi unsurlarla mücadele edilecek.

Bu çerçevede bazı önlemlere de başvuruluyor. Buna göre, okulların 100 metre yakınına araç park edilemeyecek. Polis ise ilk ve ortaokul öğrencilerini korumak için okul kampüslerinin çevresinin güvenliğini güçlendirecek.

Urumçi Gümrüğü’ne göre, güvenlik kontrolleri kara sınır kapılarında bireyler, bavullar, ulaşım ve posta teslimatları için artırıldı. Urumçi Gümrük Başkanı Xue Jinlou, kaçakçılık şebekelerini yok etmek ve bölgede silah kaçakçılığı riskini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

-HALK TERÖRİZME KARŞI-

Devlet televizyonu CCTV’nin haberlerinde bölgede yaşayan halkın ‘’teröristlerden nefret ettiği, şiddete karşı olduğu ve hükümetin ve Çin Komünist Partisi’nin kendilerine güzel imkânlar sunduğu’’ şeklindeki görüşlerinin yer aldığı röportajlara yer veriliyor.

Televizyon görüntülerinde saldırının medyana geldiği sabah pazarının bulunduğu cadde, patlama esnasında Pazar alışverişini yapan ve çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu yaralıların hastanedeki görüntüleri yer alıyor. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti