Çin 50 milyon futbolcu yetiştirecek

Dünya ekonomisinin ihracat lokomotifi olarak bilinen Çin, yakında dünyaya futbolcu ihracatına başlayabilir

Sonhaberler | Haber Merkezi

Çin Futbol Federasyonu, 2025 yılına kadar ülkedeki futbol akademilerinin sayısını 50 bine çıkarmayı planlıyor. Federasyonun asbaşkanı Wang Dengfeng yaptığı açıklamada, 2020'ye kadar 20 bin olarak hedeflenen ülkedeki futbol akademilerinin sayısını, 2025 yılında 50 bine ulaştırmayı planladıklarını belirtti.

Her akademide ortalama bin kişiye eğitim verileceğini aktaran Dengfeng, bu sayede 50 milyon futbolcu hedefini yakalayacaklarını ifade etti. FIFA dünya sıralamasında 86. basamakta yer alan Çin'in hedefi futbolda süper güç olmak ve 2050 yılına kadar Dünya Kupası'nı kaldırmak.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Emniyet kararnamesi yayımlandı Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa" operasyonu