Çiftlikten kapıya güvenli et dönemi başladı

Aslanoba Gıda’nın et tüketimindeki endişeleri gidermek amacıyla hayata geçirdiği Boğazköy Çiftliği’ndeki güvenilir ürünler tazedirekt.com aracılığıyla Bursalılara ulaşıyor.Tüketicinin et alışverişinde yaşadığı tedirginlik...

Aslanoba Gıda’nın et tüketimindeki endişeleri gidermek amacıyla hayata geçirdiği Boğazköy Çiftliği’ndeki güvenilir ürünler tazedirekt.com aracılığıyla Bursalılara ulaşıyor.

Tüketicinin et alışverişinde yaşadığı tedirginlik Aslanoba Gıda bünyesindeki Boğazköy Çiftliği ile son buluyor. Aslanoba Gıda’nın Gfk araştırma şirketine yaptırdığı et tüketim alışkanlıkları araştırmasına göre, tüketiciler et alışverişinde en çok etin nereden geldiği ve nasıl kesildiği konusunda endişe duyuyor. Bu olumsuz algıyı kırmak ve endişeleri gidermek için harekete geçen Aslanoba Gıda, Bursa Kemalpaşa’daki Boğazköy Çiftliği ile üreticiden direkt tüketiciye hizmet ağı kurdu.

İlk olarak Bursa’da hizmete giren tazedirekt.com web sitesi sayesinde sadece üstün ırk özelliklerine sahip hayvanların bulunduğu Boğazköy Çiftliği’nden evlere servis başladı. Bin 200 büyükbaş, 5 bin küçükbaş kapasitesi ve son teknolojiyle donatılmış et işleme tesisiyle hizmet veren Boğazköy Çifliği tüketiciye güvenli etin adresini sunuyor.

Boğazköy Çiftliği, tazedirekt.com üzerinden sattığı tüm etleri kendi çiftliğinde üretiyor. Çiftlikte besi, kesim ve üretim süreçleri veteriner hekim kontrolünde, İslami usullere uygun, hijyen kurallarına dikkat edilerek yapılıyor. Tazedirekt.com’dan verilen siparişler ertesi gün müşterinin tercih edeceği iki saatlik zaman dilimleri içerisinde ulaştırılıyor. Tazedirekt.com üzerinden sipariş edilen Boğazköy Çiftliği ürünleri, çiftlikten teslimata kadar titizlikle kontrol ediliyor ve soğuk zinciri hiç bozulmadan soğutuculu araçlarla tüketicilere ulaştırıyor.

Hedeflerinde ete yönelik endişeleri şeffaf bir yönetim süreciyle gidermek olduğunu kaydeden Aslanoba Gıda Kurucusu Hasan Aslanoba, “Bursalılara kolay, zahmetsiz ve hızlı bir alışveriş fırsatı sunmak üzere yola çıktık. Çiftliklerde yetiştirilen tüm hayvanlarımızın geçirdiği tüm süreçler kulak küpe numarasına kaydedilerek izlenebiliyor. Tazedirekt.com’u kullanan müşterilerimiz ürün etiketlerindeki izlenebilirlik numaraları ile hayvanlarımızın doğum tarihinden yediği yeme kadar tüm bilgilere ulaşabiliyor.” dedi.

ETLE İLGİLİ ARAŞTIRMA

Öte yandan Aslanoba Gıda’nın yaptırdığı tüketici araştırmasına göre; Türkiye’de insanların aklına “et” deyince piknik, mangal, lezzet gibi çağrışımlar geliyor. Ayrıca etin besleyici olduğuna, mutluluk verdiğine ve protein ihtiyacını karşıladığına inanılıyor. Et tüketilmediğinde ise Alzheimer riskinin arttığına, fazla tüketildiğinde kolesterolü artırdığına kesin gözüyle bakılıyor.

Araştırma, katılımcıların et satın alırken “tedirginlik” hissi yaşadıklarını ortaya koydu. Ağırlıklı olarak etin içine başka tür etler (deve, at, eşek, domuz vb) karıştırılması konusunda endişeleri olduğunu aktaran tüketiciler, bunun yanı sıra hayvanların hastalık taşıyacağı (deli dana vb) korkusunu da taşıyor. Et satın alırken satın aldıkları yere güven duymanın ilk sırada geldiğini vurgulayan katılımcılar, et ürünlerinde hijyen, renk ve tazelik gibi unsurların da çok önemli olduğunu da dile getirdiler. Katılımcıların büyük bir çoğunluğu, satın aldıkları market veya kasaplarına tedarikçi firmaları sormadıklarını belirtti. Tüketiciler genellikle ithal el almayı tercih etmezken, en önemli beklentilerinin sağlıklı et almak olduğunu ifade etti.

Kesim şekli kadar, hayvanın yetiştiği yerin/yörenin de etin lezzetinde ayırt edici bir unsur olduğu düşünülüyor. Hayvanın ne şartlar altında yetiştiği, ne ile beslendiği de tüketiciler açısından önemli. Taze besinlerle, yeşil yapraklı bitkilerle, doğal bir şekilde beslenen hayvanın sağlık açısından da herhangi bir tehdit oluşturmayacağı belirten tüketiciler, sağlıklı bir ortamda, mutlu yetişmiş bir hayvanın etinin daha az sinirli olacağı ve daha lezzetli olacağını ifade etti.

Araştırmadan diğer çarpıcı sonuçlar şöyle:

-Çarpıcı sonuçların yer aldığı araştırma sonuçlarına göre, tüketicilerin büyük kısmı ağırlıklı olarak eti yemeklerin içinde tüketmeyi tercih ediyor ve ağırlıkla dana eti tüketiyor.

-Genellikle koyun/kuzu eti ağır koktuğu düşünülerek tercih edilmiyor.

-Katılımcılar genellikle köfteleri hazırlayıp buzdolabında dondurarak hazır tutuyor.

-Kıymanın da mutfaklarda önemli bir yeri var, aylık kıyma tüketimi 1 ile 2 kilo arasında değişiyor.

-Eti haftada 1 ile 3 kez tüketmenin sağlık açısından uygun olduğu düşünülüyor.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti