Çiftçilerden 380 liralık elektrik faturasına taşlı tepki

Mardin'de DEDAŞ'ın yaptığı son uygulama ile Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) Sulu Tarım Arazisi olarak kaydı bulunan üreticilere 380 liralık fatura çıkarıldı. Faturalara tepki gösteren Mardinli çiftçiler DEDAŞ il binasını bastı.    Saba

Mardin'de DEDAŞ'ın yaptığı son uygulama ile Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) Sulu Tarım Arazisi olarak kaydı bulunan üreticilere 380 liralık fatura çıkarıldı. Faturalara tepki gösteren Mardinli çiftçiler DEDAŞ il binasını bastı.

    Sabah saatlerinde DEDAŞ il binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin çiftçi, sorunun çözülmesi için eylem yaptı. DEDAŞ binası önünde yoğun güvenlik önlemleri altında eylemlerini sürdüren çiftçiler, yetkililer ile yaptıkları görüşmeden sonuç alamadı. Daha sonra eylemciler arasından bir grup, DEDAŞ il binasını taş yağmuruna tuttu. Çiftçilerin taşlı saldırısına, polis biber gazı ile müdahale etti.

    Polisin müdahalesi ile olay yerinden kaçan çiftçiler daha sonra Mardin Diyarbakır yolunu trafiğe kapattı. Yolu taşlarla kapatan çiftçiler hükümet ve Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Saatlerce yolu trafiğe kapatan çiftçiler, araya giren bazı çiftçilerin uyarması ile protestoyu sonlandırdı.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti