CHP'li Koç: Hedefiniz TÜRGEV aracılığı ile milli eğitimde paralel yapı mı kurmak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TÜRGEV ile ilgili olarak ilginç bir iddiada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TÜRGEV ile ilgili olarak ilginç bir iddiada bulundu. Koç, "Yoksa; bu vakıf aracılığı ile devletin içerisinde, milli eğitim sistemini ele geçirip, amaçlarına uygun bir şekilde yapılandırmayı ve yönetmeyi hedefleyen gerçekten bir paralel devlet yapısını kurmak mıdır? Gerçek paralel kastınız, amacınız sizin deyiminizle paralel Milli Eğitim Bakanlığı mı? Bu mu amacınız?” diye sordu.

Haluk Koç, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarının karşısına geçti. Koç’un gündeminde TÜRGEV ve bazı ses kayıtları ile ilgili iddialar vardı. Bu iddialarla ilgili olarak 12 soru yönelten Koç, bu soruları başta Başbakan olmak üzere, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in cevaplamasını istedi.

TÜRGEV İLE İLGİLİ CEVAP BEKLEYEN 12 SORU

Koç’un cevap beklediği sorular şu şekilde:

"1- Önce Bilal Erdoğan’ın sonra TÜRGEV’in Vakıfbank’taki hesaplarına, Royal Protocol’den bir seferde gelen paranın miktarı 99.999,990 USD. Bu paralar, ne karşılığıdır? Rüşvet midir? Bağış mıdır? Neye karşılık önce Bilal Erdoğan’ın hesabına 5 dakika sonrada TÜRGEV’in hesabına 100 milyon dolar’dan bahsediyoruz.

2- Royal Protocol’den veya farklı kaynaklardan gelen paraların toplamının 100 milyon dolarları aştığını biliyoruz. Ancak bu kadar büyük meblağların yatırılış sebebi nedir ?

3- Neden Vakıfbank ve Al Baraka vasıtası ile gelen kaynağı belirsiz bu meblağlar yasal zorunluluk olduğu halde MASAK’a bildirilmiyor? (Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu)

4- Bu kanunsuzluk konusunda MASAK yetkilileri neden sessiz?

5- TÜRGEV hesapları denetlenmiş midir ?

6- TÜRGEV değirmeninin suyu nereden geliyor?

7- Vakfa en büyük bağışı yaptığı bilinen yurtdışı kaynaklı Royal Protocol kime aittir. Bu para kara para mıdır? Kaynağı belli olmayan bu paraya MASAK nasıl bir işlem yapmıştır? Niye karşılık olarak bu kadar büyük bir tutarda bağış?

8- Yasin El Kkadı’yı bir kenara koyacak olursak vakfa bağış yapan diğer kişiler ve şirketler, yüzlerce vakıf varken neden TÜRGEV’e bağış yaptılar? Nasıl bir illiyet bağı var? Alınan ihalelerle yapılan bağış arasında bir bağlantı var?

9- Vakfa verilen vergi muafiyeti sonrası yapılan bağışların arttığı doğru mudur?

10- Peki bu şirketler bu bağışları kendi ceplerinden mi yapmaktalar?

11- ‘Yap Bağışı kap ihaleyi’ mantığının hukuk devletinde yeri var mıdır?

12- Hangi Hazine Arazilerini, Askeri Alanları, TÜRGEV’e peşkeş çektiniz? Bu ve buna benzer para transferleri mevcut. Bu paralar neyin karşılığıdır. Ne karşılında Bilal Erdoğan’ın hesabına aktarılmıştır?

"AÇIKLADINIZ AÇIKLADINIZ YOKSA..."

Hükümet Sözcüsüne, Parti sözcüsüne, açık çağrıda bulunuyorum. Bu sorulara kıvırmadan, saptırmadan, demogoji yapmadan yüreğiniz yetiyorsa cevap verin Başbakan. Verdiniz verdiniz. Bu konuda bize ulaşan tüm bilgi ve belgeleri kamuoyu ile paylaşacağımızı ilan ediyorum.
Konunun sadece rüşvet, nüfuz ticareti ve bağış karşılığı ihale bölüştürme olup olmadığı sorusunu soran Koç, farklı amaçların olduğunu öne sürdü. Koç, dikkat çekici bir iddiada da bulundu ve şöyle seslendi: “Yoksa; bu vakıf aracılığı ile devletin içerisinde, milli eğitim sistemini ele geçirip, amaçlarına uygun bir şekilde yapılandırmayı ve yönetmeyi hedefleyen gerçekten bir paralel devlet yapısını kurmak mıdır? Gerçek paralel kastınız, amacınız sizin deyiminizle paralel Milli Eğitim Bakanlığı mı? Bu mu amacınız?” CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti