CHP'li Adanur: Muş’ta kamu malları peşkeş çekiliyor

CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, "Şuan ilimizin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yerinin bir cemiyete verileceği söz konusudur. Devlet malının bir derneğe peşkeş çekilmesi yanlıştır." dedi. Muş’taki...

CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, "Şuan ilimizin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yerinin bir cemiyete verileceği söz konusudur. Devlet malının bir derneğe peşkeş çekilmesi yanlıştır." dedi.

Muş’taki kamu mallarının AK Parti'ye yakın kişi ve kuruluşlara peşkeş çekildiğini iddia eden İsmail Adanur, şunları söyledi: "Türkiye’de kurumları siyasi amaçlar uğruna kötüye kullanmak neredeyse alışkanlık haline geldi. Zaten millet olarak ne çekiyorsak devletin kurum ve organlarının kötüye kullanılmasından çekiyoruz. Her şey yolunda gitse ve kurumlar aslında olması gerektiği gibi yani millet için ve milletle hareket etse bu sorunlar ortaya çıkmayacak. İlimizdeki sorunlar her geçen gün büyüyor. Siyaset resmen bir ticari nokta gibi görülüyor. Siyasetçilerimiz sorunları çözmek yerine sorunlara sorun katıyor. Muş orman ve fidanlık arazisi park olması beklenirken, oradaki ağaçlar kesildi ve her taraf beton yığını oldu."

Mevcut İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yerinin bir derneğe peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceklerini kaydeden Adanur, "Muştaki kamu malları da Adalet ve Kalkınma Partisine yakın kişi ve kuruluşlara peşkeş çekiliyor. Şuan ilimizin gündemini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait hizmet binasının yerinin bir cemiyete verileceği söz konusudur. Devlet malının bir derneğe peşkeş çekilmesi yanlıştır. Koltukta kalmak uğruna her yol mubahtır anlayışıyla hareket eden Milletvekillerimiz, topluma ait malları peşkeş çekmeye devam ediyor. Bu kabul edilebilecek bir anlayış değildir." dedi.

Sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve kamuoyuna seslenen Adanur, "Gelin henüz vakit varken, gücümüzü birleştirerek artık yeter diyelim. Bizim olan Hiçbir şeyin satılık olmadığını ve yandaşlara peşkeş çekilemeyeceği hep beraber gösterelim. Biz ki, her şeyi denemiş bir toplumuz. Denenmemiş olanı yani kendimizi deneyelim." şeklinde konuştu.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti