CHP PM Üyesi Sağlar: Bu iktidardan kurtulmak için ampulü sola çevirmek yeter

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, artık halkın nasıl bir iktidarla karşılaştığını anladığını söyleyerek, "Bu iktidardan kurtulmak için ampulü sola çevirmek yeter.

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, artık halkın nasıl bir iktidarla karşılaştığını anladığını söyleyerek, "Bu iktidardan kurtulmak için ampulü sola çevirmek yeter. Ampulü sola çevirince ne olur? Ampul söner. Zaten kırılmasına, patlamasına gerek yok." dedi. Sağlar, sorumluluk bölgesi Balıkesir'de yaptığı açıklamalarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonlarından sonra sık sık dile getirdiği, "İstiklâl savaşı veriyoruz." sözlerine gönderme yaparak, seçimlerin bir "kurtulma savaşı" olduğunu, Türkiye'nin AKP iktidarından mutlaka kurtulacağını savundu.

Fikri Sağlar, "Halkımız, 12 yıllık hükümetin aldatmaca üzerine kurulmuş bir koalisyon hükümeti olduğunu, kendi içerisinde devleti soymak adına, devleti kendi amaçları doğrultusunda dönüştürmek üzere kurulmuş bir koalisyon hükümeti olduğunu gördüklerini beyan ediyor. En son 17 Aralık'ta yaşananlar da Türkiye'nin nasıl bir anlayışla yönetildiğini açıkça gösteriyor." şeklinde konuştu. CHP'lilere sandıklara sahip çıkılması uyarısında da bulunan Sağlar, "17 Aralık sonrasında ayakkabı kutularından ve evlerde kasalardan çıkan paralar, para sayma makineleri, Türkiye'nin nasıl bir anlayışla yönetildiğini açıkça gösteriyor. CHP'liler olarak atalarımızın, babalarımızın gazi olarak, şehit olarak, emperyalizmle mücadele ederek cumhuriyeti kuran insanların torunları olarak, cumhuriyeti kurtarmakla görevli olduğumuz açıktır. Atalarımız, dedelerimiz kurtuluş savaşı yaptılar, cumhuriyeti kurdular, biz de 'kurtulma savaşı' vermeliyiz. Kurtulma savaşını sandıkta vermeliyiz. Seçime çok az bir zaman kaldı, bu süre içinde çok çalışmalıyız. Her birimiz bir başkasına gerçekleri anlatmalı." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Hitler'in propaganda bakanı Goebbls'in taktiğini uyguladığını öne süren Sağlar, şöyle devam etti: "Siyaseti 12 yıldır Tayyip Erdoğan, algı üzerinden yapıyor. Hiçbir iş yapmıyor ama sabahtan akşama kadar 16 televizyon ve onlarca gazete, Tayyip Erdoğan'ın lehine konuşmalar yapıyor. Artık bizi bıktıracak. 'Vallahi de Billahi de yetti artık' diyecek noktadayız. Algı çok önemli, 39 defa bir yalanı söylerseniz 40.'sında 'Acaba?' denir. Zaten bizim özdeyişimiz de var. 'Acaba?' dedikten sonra 41.'de, 'Doğruymuş.' derler. Bizim toplumumuz gözleriyle düşünen, kulaklarıyla karar veren bir hale geldi. Aklımızı kullanmayı bize bırakmadılar. O nedenle biz, doğrudan insanların aklına hitap etmeliyiz, Ancak böyle başarılı olabiliriz ve bu algıyı yıkmalıyız."

Erdoğan'ın propagandalarla oluşturduğu algıları yıkmanın kolay olduğunu söyleyen Fikri Sağlar, partililere şu çağrıda bulundu: "Gittiğiniz yerde çok basit bir şey söyleyin, 'Ampulü sola çevirin.' deyin. Ampulü sola çevirince ne olur? Ampul söner. Zaten kırılmasına, patlamasına gerek yok. O zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, ilkeleriyle birlikte yaşamaya devam eder. Şu son bir hafta içerisinde her türlü oyunu oynayabileceklerini söylemeliyim. Sayın Süleyman Demirel'in sözüyle, siyasette 24 saatte her şey değişebilir. 29 Mart akşamına kadar durmadan çalışırsak bu seçimi alırız." CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti