CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: 30 Mart seçimleri, referandum niteliği kazandı

Batman'da seçim lokalini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olma niteliğinden çoktan çıktığını, bir genel seçim niteliği hatta b.

Batman'da seçim lokalini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olma niteliğinden çoktan çıktığını, bir genel seçim niteliği hatta bir referandum niteliği kazandığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ve beraberindeki Parti Meclis üyeleri Gökçe Pişkin ile Burhan Şenatalay Batman'da seçim lokalini ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ve beraberindekiler, CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, Batman Belediye Başkan Adayı Çetin Kızılbulut, ilçe belediye başkan adayları ve partililer tarafından karşılandı.

CHP Batman merkez seçim lokalinde partililerle görüşen Perihan Sarı, yerel seçim çalışmalarına destek amacıyla bölge illerinde çalışma yaptıklarını belirterek, bu kapsamda Batman'ın ilçelerini de gezerek seçim için destek isteyeceklerini söyledi.

Yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Perihan Sarı, 30 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olma niteliğinden çoktan çıktığını belirterek, "Bir genel seçim niteliği hatta bir referandum niteliği kazanmış bir seçimle karşı karşıyayız. Kuşkusuz bu hükümete yönelik bir değerlendirme olacak. Bu seçim hükümetin 12 yıllık icraatına yönelik bir değerlendirme niteliği de taşıyacak. Uygulamaların, ülkemizi soktuğu en derin sorun yumağının demokratikleşme sorunu olarak tanımladığımız, demokratik değerlerden uzaklaşma olarak nitelendirdiğimiz bir durum olduğu açıktır." dedi.

Bugün hem bölgenin hem Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Perihan Sarı, "AK Parti hükümetleri özellikle Başbakan'ın ikbal peşinde koşması, kişisel ikbalini öne çıkaran başkanlık hevesinin yönlendirdiği bir nokta da gerçekten bir savrulma yaşıyor. Bugün hem bölgenin hem Türkiye'nin ihtiyacı demokrasi. CHP olarak bu ihtiyacın farkında olarak halkımızın kendini ifade etmesine dönük, halkımızın kendi yaşantısını, kendi değerleriyle yaşamasına dönük, kendi özel yaşamına dönük, kadınlarımızın kendi varlıklarını korumalarına dönük, Şiddete, ayrışmaya, bölünmeye karşı olan bir duruma karşı CHP olarak bizde bu tutumumuzu netleştirmek noktasındayız." diye konuştu.

Barışın hiç kimsenin tekelinde olmadığını ileri süren Perihan Sarı, barışın ancak talep edildiğinde gerçekleşen ve halkın talebi olarak gündeme geldiği andan itibaren de kimsenin de arkasında, önünde duramayacağı bir gerçeklik olduğunu ifade etti.

Perihan Sarı konuşmasında şunları dile getirdi: "CHP olarak halkımızın ihtiyacının Barış, kardeşlik ve eşitlik olduğunu biliyoruz. CHP olarak biz barışın kurucusu olarak davranacağız. Barışı kurucu bir değer olarak, bir kuruluş değeri olarak yüceltmek, yükseltmek ve gerçekleştirmek isteğindeyiz.

Bölgede gözlemlediğimiz bir diğer konu ise barış sürecinin Başbakan'ın güvencesinde olduğu gibi bir yanılgı söz konusu. Aslında bunun bir sanal durum olduğu bunun bir yanılgı olduğu, Başbakan'ın ortaya koyduğu tutumla açığa çıktı. Başbakan iki yüzlü bir politika yürütüyor. Artık maskesi düştü. Ama bölgede bu algıyı güçlendiren, ya da bu algıyı destekleyen bir anlayışın varlığını da saptamış bulunuyoruz.

Barış hiç kimsenin tekelinde değildir. Barış ancak talep edildiğinde gerçekleşen ve halkın talebi olarak gündeme geldiği andan itibaren de kimsenin de arkasında, önünde duramayacağı bir gerçeklik. Özellikle kadınların barıştan söz ettiği, kadınların ve gençlerin barış talep ettiği, yaşama hakkı talep ettiği koşullarda barış mutlak olarak ulaşılması gereken hedeftir. CHP bu hedefe odaklanmış durumda, barışı gerçekleştirecek. CHP barışı süreçlerde tüketmeyecek, barışı kuracaktır."

Konuşmanın ardından Perihan Sarı ve beraberindekiler araç konvoyu ile Sason ilçesine hareket etti.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında