Canavar piranalar akvaryumda

İstanbul Akvaryum, geçtiğimiz günlerde Arjantin’de amazon nehrine giren 70 kişinin yaralanmasına sebep olan kırmızı karınlı piranalara da ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Akvaryum, geçtiğimiz günlerde Arjantin’de amazon nehrine giren 70 kişinin yaralanmasına sebep olan kırmızı karınlı piranalara da ev sahipliği yapıyor. Etle beslenen kırmızı karınlı piranalar, türünün en tehlikeli örneği. Piranalar beslenmeleri için akvaryuma atılan balığı saniyeler içerisinde parçalıyor.

Dünya denizlerinde yaşayan bin 500 çeşit canlıyı ziyaretçileriyle buluşturan İstanbul Akvaryum, içerisinde barındırdığı Amazon yağmur ormanlarında türünün en tehlikeli örneği olan kırmızı karınlı piranalara da ev sahipliği yapıyor. Türünün en tehlikeli örneklerinden olan kırmızı karınlı piranalar, alt ve üst çenesinde bulunan kuvvetli kaslar ve parçalayıcı derecede sivri dişleri sayesinde avını anında tüketiyor.

Kırmızı karınlı piranalar hakkında bilgi veren uzman akvarist Nesligül Temizkan, “Kırmızı karınlı piranalar oldukça efsaneleşmiş bir balık türü. Saldırgan, agresif olduklarından dolayı avını parçalayarak yiyorlar. Etçil bir balık. Tatlı suda, nehir kenarlarında, akıntının güçlü olduğu yerlerde yaşıyor. Gruplar halinde yaşayan oldukça saldırgan bir balık, alt ve üst çenesinde bulunan kuvvetli kasların ve parçalayıcı derecede sivri dişleri sayesinde avını parçalayarak öldürüyor.” dedi.

Kırmızı karınlı piranaların nelerle beslendiği konusunda bilgi veren Temizkan, “Suya düşmüş olan herhangi bir tür ile beslenebilirler. Yarasa olabilir, cildimizde herhangi bir yara olabilir. Kan kokusunu aldığı andan itibaren avına saldırır. Kuraklığın yaşandığı dönemlerde suya düşmüş bir buffaloyu veya ineği bir saat içerisinde kemikleri çıkana kadar parçalar ve bitirir. Son derece kuvvetli bir hayvandır.” ifadelerini kullandı.

Akvaryumu gezen vatandaşlar ise piranaları ilk defa gördüklerini, tehlikesiz gibi göründüğünü ancak piranaların, tehlikeli bir balık türü olduğunu duyduklarını söyledi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında