Çamlık'ta piknik yapmak yasaklandı, kamelye ve tuvaletler yıkıldı

Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda doğal örtüyü koruma adı altında vatandaşların piknik yapmasına dolaylı yasak getirilmesi tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda doğal örtüyü koruma adı altında vatandaşların piknik yapmasına dolaylı yasak getirilmesi tepkilere neden oldu.

İçerisinde 700 yıllık çam ağaçlarının da bulunduğu bugüne kadar Yozgat halkının evinin bahçesi gibi kullandığı şehir merkezi ile iç içe konumundaki Çamlık'taki doğal örtünün zarar gördüğü ileri sürüldü. Yozgat Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Çamlık girişinde yapılan piknik alanının devreye girmesiyle birlikte, daha önce piknik alanı olarak kullanılan bölgedeki piknik masalarını toplayıp, çardak ve tuvaletleri yıktı.

'MANGAL YAPMAK YASAKSA NEDEN ÇARDAKLAR VE TUVALETLER YIKILIYOR'

Yaklaşık 5 yıl önce yapılan çardak ve tuvaletlerin yıkılıp Çamlık girişine de 'ateşli piknik yapmak yasaktır' uyarı levhalarının asılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yıllardır sadece Yozgatlıların değil çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların da piknik yaptığı Çamlık'ta piknik yapılmasının engellendiğini öne sürerek tepki gösterdi. Mikail Keskin isimli vatandaş, Çamlık'taki piknik yasağına tepki göstererek, "Çamlık'ta vatandaşa piknik yasağı getiren il yöneticileri kendilerine özel piknik alan belirleyip tesis yapıyorlar. Buna karşılık vatandaşın gölgesinde oturup dinlenebileceği, çardaklar yıkılıyor, masalar kaldırılıyor. Bu da yetmiyor gibi iç bölgelerde bulunan tuvaletler kaldırılıyor. Bu Çamlık'a hiç kimsenin hiçbir şekilde çıkarılmayacağı, vatandaşa kapatılacağı anlamına geliyor. Sadece ateşli piknik yasaksa, neden çardaklar ve tuvaletler yıkılıyor. Buraya gezmeye gelen vatandaşlar tuvalet ihtiyacını nerede giderecek, yağışlı havada nereye sığınacak?"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Yozgat Şube Müdür Vekili Hasan Tezer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmaların Çamlık Milli Parkı, gelişim projesi kapsamında yapıldığını belirtti. Tezer, "Çamlık Milli Parkı mutlak koruma zorunluluğu olan bir bölgemizdir. Bu sebeple burada hiç bir yapı ve tesisin bulunması ön görülmüyor. Bu sebeple buradaki piknik masaları, kamelyalar, ocaklar kaldırıldı. Çamlık'ta yol boyunda bir adet erkek ve bayan tuvalet bulundurulacak. Çamlık içerisindeki kamuya ait binalar duracak." ifadelerini kullandı. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti