Bursagaz süreç akademisi eğitimlerine devam ediyor

Bursagaz, tecrübeli kadrosuyla kurum dışı eğitimlere destek veriyor. Yönetim Sistemleri Birim Yöneticisi Tuğçe Balarısı Yonga, 'Liderlik ve Etik Yönetim' eğitimiyle Bursa’nın çeşitli okullarından eğitimcilerle bir araya geldi.

Bursagaz, tecrübeli kadrosuyla kurum dışı eğitimlere destek veriyor. Yönetim Sistemleri Birim Yöneticisi Tuğçe Balarısı Yonga, 'Liderlik ve Etik Yönetim' eğitimiyle Bursa’nın çeşitli okullarından eğitimcilerle bir araya geldi.

    Farklı okul, kurum ve üniversiteden katılımın sağlandığı eğitimde geleceğe yön verecek nesilleri yetiştiren eğitmenlere liderlik yaklaşımından, liderlik biçimlerine, motivasyondan, etik yönetim anlayışına kadar pek çok konuda bilgi verildi. Yonga, iş yaşamında başarıya ulaşmanın mutlaka planlamayla gerçekleşeceğini, bunun da öncelikle vizyon, misyon, değerler ve prensiplerin belirlenmesiyle mümkün olacağına ifade etti.

    Başarının anahtarlarının öncelikle sorumluluk bilinciyle hareket etmek olduğunu, bunun yanında etkili iletişim ve insan ilişkilerinin temel taşlarını oluşturduğunu belirten Yonga, bunun yayılmasında eğitmenlere de büyük görev düştüğünü vurguladı. Başarıya ve hedefe ulaşma yolunda öncelikle sınırların belirlenmesinin gerekliliğine değinen Yonga, bunun hem süreci kolaylaştıracağını hem de amaca daha emin adımlarla ilerleneceğini kaydetti. Günümüzde artık liderlik modelleri ve yaklaşımlarının da değiştiğine değinen Yonga, gelişen dünyada klasik liderlik anlayışlarının yerine yeni nesil liderlik anlayışlarının benimsenmesi gerektiğini, ancak bu şekilde gelişimlere ayak uydurulabileceğini belirtti.

    Okullardaki motivasyonel liderliğin temellerini anlatırken, okulun kurum kültürünün oluşturulmasının paydaş beklentilerinde büyük rol oynadığını aktaran Yonga, okulların sahip oldukları birçok olumlu özelliğinin tercih edilmede etken olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını dile getirdi. Kalıcı olmanın sürekli değişim ve gelişimle mümkün olacağını ve yakalanan kalitenin de sürekli olmasının sağlanması gerektiğini, başarının ancak böyle mümkün olabileceğini söyledi.

    Gemlik Kız Teknik Meslek Lisesi eğitmenlerine ise Mükemmellik Modeli kapsamında Süreç Tanımlamaları, Süreç Tasarım, Kritik Başarı Faktörü ve Süreç Performans Ölçümü gibi birçok konuda eğitim verildi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti