Burs ve kredi alan öğrenciler nakil taleplerini e-Devlet'ten iletecek

- KYK'dan burs ve kredi alırken öğretim kurumu değişikliği yapan öğrenciler e-Devlet üzerinden nakil talebinde bulunabilecek

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs ve kredi alırken öğretim kurumu değişikliği yapan öğrenciler, nakil taleplerini e-Devlet üzerinden iletebilecek.

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, kurumdan burs/kredi alırken yatay/dikey geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden online olarak bildirebilecek.

Öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtaran uygulamayla KYK, ilgililerin burs/kredi nakil talebini e-Devlet'ten aldıktan sonra öğrenim bilgilerini Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden kontrol edecek.

Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi kesintisi yaşamaması için durumlarındaki değişikliği en geç bir ay içinde e-Devlet'ten bildirmesi yeterli olacak. Taleplerin sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi için öğrencilerin hem eski hem de yeni öğrenim bilgilerinin YÖKSİS'te görünmesi gerekiyor.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı 8 yıl aradan sonra bir ilk FED altıncı kez aynı kararı aldı Taksim ısrarında polisler yaralandı