Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, ING kredi erteleme koşulları nelerdir? Hangi bankalarda kredi ertelenecek?

Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, İşbank, Garanti, Denizbank ve Yapı Kredi Borç Erteleme ayrıntıları belli oldu. Koranavirüsü salgını nedeniyle 24 Mart 2020 Salı günü itibariyle 9 banka müşterilerin ihtiyaçlarını, araç ve konut kredisi borç erteleme başvurularını kabul edeceklerini açıkladı.

İhtiyaçlarını, taşıt ve konut kredilerini geciktirerek rahat bir nefes almak isteyen vatandaşlar, bankaların kredi erteleme koşullarını araştırıyor.

 Bankaların ertelenmesi sorusuna cevap aramak. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanit, ING ve diğer tüm bankaların kredi erteleme koşulları nelerdir? Bankalar vatandaşlara Corona virüsü nedeniyle zor zamanlar geçirerek kredi borçlarını erteleme fırsatı sunuyor. Bu fırsattan yararlanmak için çevrimiçi bankacılığı veya bankanızın müşteri hizmetlerini kullanabilirsiniz.

İşte hangi kredi erteleme koşullarının ve hangi bankaların kredi erteleme durumunda olduğu sorusunun cevabı!

Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, ING kredi erteleme koşulları nelerdir?

Hangi bankalarda kredi ertelenecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, ING ve diğer tüm bankaların kredi erteleme koşulları vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. Bankalardan, taşıt ve konut kredilerinden borç alan ve bu kredileri aylık olarak belirli bir faiz oranı ile ödeyen borçlular, borçlarının Corona virüsü nedeniyle ne olacağını düşündüler. Bankalar borçlulara kararlarıyla rahat bir nefes verdi. Borçları birkaç ay erteleyerek bu zor dönemi daha kolay aşmak mümkündür. Peki hangi bankalarda kredi ertelenecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, ING kredi erteleme koşulları nelerdir? İşte kredi borçlarını ertelemeyle ilgili tüm meraklar…

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

2020 kredi destek paketi açıklamasındaki ilk banka Ziraat Bankası oldu. Türkiye'nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası, kamu bankaları arasında yer alan ve son derece kapsamlı bir paket olduğunu açıkladı. 31 Mart 2020 tarihi itibariyle, ana parayı ve faizi ödeyemeyen bireysel müşteriler ve şirketler kredi borçlarını talep ederse, kredi borcunu 3 ay ertelemeye karar verdiğini açıkladı. Vatandaşlar ve firmalar talep ederse, konut kredisi, tüketici kredisi ve taşıt kredisi borçları 3 ay ertelenecek. Ancak karar kapsamında sadece başvuru sahiplerinin kredi ertelemesi yapılacak ve otomatik erteleme yapılmayacaktır. Personel sayısının Şubat ayı sonuna kadar korunması durumunda, eğer çalışanlar maaşlarını Ziraat Bankası şubesi aracılığıyla gerçekleştirirlerse, toplam maaş tutarı kadar ek kredi limiti kullanabilecektir. Başka bir deyişle, maaşı ödemek için bankadan ek hesap limiti kullanacak ve sorunsuz çalışan maaşları ödemeye devam edecektir.

HALKBANK İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

Devlet Bankalarından Halkbank, erteleme konusunda iyi haber veren bankalar arasında yer aldı. 31 Mart 2020 tarihine kadar Banka, bu dönemdeki ödemeleri için taksit, faiz ve anapara şirketleri ile bireysel müşterileri erteleme hakkına sahiptir. Esnaf için ödemek zorunda oldukları kredi borçlarını Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 3 ay erteleme hakkı. Yine, coranavirüs nedeniyle nakit akışını bozan kişilere 6 aylık gecikmeli yapılandırma sunulacak.


VAKIFBANK İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

2020 kamu bankasından Vakıfbank erteleme kredileri hakkında iyi haber verdi. Banka, perakende ve kurumsal müşterilerine, koranavirüs nedeniyle nakit akışlarının kötüleşmesi durumunda kredi borcunu erteleme ve kredi borcunu yapılandırma fırsatı sundu. Vakıfbank tarafından açıklanan 9 maddelik Covid 19 finansal destek paketinde, bireysel müşterilere taksitlerini ve kredi kartı ödemelerini 3 aya kadar erteleme fırsatı sunulmuş, bireysel kredi başvurularını hızlı bir şekilde onaylama imkanı verilmiştir.

İŞ BANKASI İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

İş Bankası, 2020 kredi borcunu erteleyen ilk özel banka oldu. İş Bankası, destek paketi ile müşterilerinin kredi borçlarını 3 ay ertelediğini açıkladı. Yapılan açıklamada, müşterilerin 30 Nisan'a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara / faiz / taksit ödemelerini 30 Haziran'a kadar herhangi bir ek koşul olmaksızın değiştirmenin mümkün olacağı ve kredinin Haziran ayına kadar devredilebileceği belirtildi. Kurumsal müşteriler için kredi ertelemesi, kredi yapılandırması ve maaş ödemeleri için esnek hesap limitleri tanımlanması gibi tedbirler dahil edilmiştir.

ZİRAAT KATILIM BANKASI İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

2020 Ziraat Katılım Bankası İhtiyaçları ve Konut Erteleme 2020 Katılım bankaları bu süreçte sessiz değildi ve Ziraat Katılım Bankası, "Bu bağlamda, 31 Mart'a kadar ödenecek taksit, temettü ve anapara ödemeleri ertelenecek. Uygun finansman uygulamaları ertelenecek. Müşterilerimizin öngördüğü ve ilgili bir ödeme sorunu olabilen finansmanı için 6 aya kadar ek dönem ve periyodik faaliyet gösteren sektörlerde 12 aya kadar ek süre sağlanarak geliştirilmiştir. 3 aylık personel maaş gideri kadar ek bir limit. Duyuru metni ile birlikte 'hemen karşılanacak' için ek limit ihtiyacı.

VAKIF KATILIM BANKASI İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

>2020 Vakfı Katılım Bankası, ilanıyla aşağıdaki kararları açıkladı; Bireysel ve kurumsal fon kullanan müşterilerimizin talepleri doğrultusunda 30 Haziran 2020'ye kadar taksit ödemelerinde esneklik sağlamak. İşletmeler tarafından kullanılan mevcut fonların nakit akışlarına ve sektörel statülerine göre periyodik olarak yeniden yapılandırılması. Ödeme süresi olmadan 12 aya kadar yapılanma süresi. Kurumumuzdan personel maaş ödeme hizmeti alan işletmelerin istihdam koruma amaçlı fon taleplerini karşılamak amacıyla, şirketlerin kamu ödeme yükümlülüklerini kolaylaştırmak amacıyla "3 aylık maaş giderine" kadar 1 yıllık vadeli finansman sağlamak Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi; 3 ay ücretsiz, 12 aya kadar taksitlendirme Gelişmeleri yakından takip etmek istiyorsanız; Android uygulamamız için TIKLAYIN iOS uygulamamız için TIKLAYIN AKBANK İHTİYAÇLAR VE KONUT KREDİ 2020 Kredi borcunu erteleyen özel bankalardan biri olan Akbank, müşterilerine kredi borçlarını erteleme hakkı da verdi. Yine, kredi borcunun geciktirilmesi, maaş ödemeleri için esnek ödeme limitlerinin yapılandırılması ve tanımlanması gibi önlemler pakete dahil edilmiştir.

GARANTİ BANKASI İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

2020 Türkiye'nin en iyi bankalar arasında en fazla borçlu olduğu Garanti Bankası, koronavirüslerin ertelenmesine karar vermesinin nedeni özel bankalar arasında yer alan alanla da ilişkilendirilecek. Banka, duyurusunda sitenizde "Ekonomik destek paketi ile yanınızdayız" başlıklı olduğunu açıkladı, müşterilerin ihtiyaçlarına göre kredi anaparası, faiz ve taksit ödemelerini 30'a ertelemek mümkün olacak Haziran 2020 herhangi bir ek koşul olmaksızın.

YAPI KREDİ BANKASI İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ ERTELEME

2020 Yapı Kredi Bankası 3 maddelik bir paket açıklarken, müşterilerine kredi borçlarını 30 Haziran'a kadar erteleme hakkı verdi. İşte bu kalemler; Mevcut koşullar altında, 30 Nisan'a kadar 30 Haziran'a kadar tüm kişisel ve ticari kredi ürünlerinin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin yapılmasına izin vereceğiz. Perakende ve kurumsal müşterilerimizin günlük bankacılık ihtiyaçlarını ve ticari faaliyetlerini mevcut sınırlarla destekleyeceğiz ve gerekirse ek sınırlar getirmeye çalışacağız. Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi İnternet Şubesi ve ATM'lere EFT / havale ile kartsız nakit çekme / para yatırma işlemleri için 1 ay boyunca ücretlendirilmeyeceğiz.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında