Bold Pilot rekoru kırıldı mı?

Bold Pilot'un rekoru kırıldı mı sorusu Gazi Koşusu'nu izleyenler veya izlemeyenler tarafından merakla soruyor. Bilindiği gibi Gazi Koşusu 2021 sonuçları açıklandı.

Bold Pilot rekoru kırıldı mı veya şu ana kadar rekoruna yetişebilen oldu mu soruları Gazi Koşusu'ndan sonra merakla soruluyor. Peki, Bold Pilot rekoru kırıldı mı?

At yarışlarında 95. Gazi Koşusu'nu Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Burgas" isimli safkan kazandı.

Yarıştan sonra gözler bir kez daha şu ana kadarki rekorlara çevrildi. En önemlisi de Bolp Pilot'un tarihi rekorunun kırılıp kırılmadığı merak ediliyordu.

Bold Pilot gazetelerde

Türk yarışçılığının bugüne dek en başarılı safkanları arasında yer alan Bold Pilot, yarış birincilikleri kadar, pistteki sıra dışı duruşu ile de yarışseverlerin sevgilisi olmuştu.

Persian Bold ve Rosa Palumbo ikilisinin yavrusu Bold Pilot 21 Nisan 1993 günü safkan bir İngiliz tayı olarak dünyaya geldi.

Yarış hayatına 1995 yılındaki Asuvan koşusu ile başlayan efsane, starttan geç çıkmasına rağmen son 200'deki muhteşem sprinti ile birinciliği elde etmişti.

Bold Pilot, yağmurlu havayı hiç sevmezdi startingbox’a girerken her koşusunda huysuzluk yapar, tehlike yaşardı.

O koştuğu zaman ona özel seyirci gelirdi. Startingbox'a rahat girsin, sakatlanmasın diye hipodromdaki insanlar birbirlerini susturmaya başlar, tribünlerden çıt çıkmazdı.

Kariyerinin ilk dönemlerinde starta girmekte aşırı zorlanmış ancak bu huysuzluğunu zaman içinde yenmeyi başarmıştı.

2 yaşlı tayların en büyük mücadelesi Çaldıran Koşusu ve Sakarya Koşusu’nu kazanan Bold Pilot 1995’i yılın baş tayı olarak noktalar.

Bold Pilot gazi koşusundaki 2.26.22'lik derecesi ile kırılayamayan bir rekorun da sahibi oldu ve rekoruna bugüne dek yaklaşabilen bir İngiliz atı çıkmadı.

3 yaş döneminde zirve yapan efsane safkan Gazi koşusu olmak üzere 3 yaşında katıldığı 9 koşudan 8'ini kazandı.

Yıllarca sayısız şampiyonluklar kazanan Bold Pilot, katıldığı 30 yarışta 21 defa birinci, 4 defa ikinci, 2 defa üçüncü, 2 defa dördüncü ve 1 defa altıncı olmuştur.

Halis Karataş'ın hayatına önemli bir yer edinen Bold Pilot, 1996-98 yılları arasında birlikte rekorları kırıp, şampiyonlukları göğüsledi.

Bold Pilot'un başarı tablosu

İlk gördüğü anda Bold Pilot'u çalıştırmak isteyen Halis Karataş: 'O zamana kadar öyle bir safkan ne gördüm, ne bindim ne de çalıştırdım' sözleriyle ifade etmişti.

Sahibi Özdemir Atman ise “Merkez Bankası'nı verseler satmam.” dedi ve şampiyon safkan öldüğü güne kadar el üstünde tutuldu.

Yıllarca sayısız şampiyonluklar kazanan Bold Pilot, 2003’te artık bir aygır olarak hayatına devam ettiğinde, tam 11 şampiyon yavru çıkarmıştı.

15 sene sonra haradan çıkarılarak Veliefendi Hipodromu'nda Gazi Koşusu günü jübile töreni düzenlendi.

Şampiyon son kez piste çıkarak yarışseverleri selamladı. Binlerce kişi ise onu ayakta alkışlıyordu ve sanki o her şeyin farkındaydı.

16 Ağustos 1998 pazar günü katıldığı Başbakanlık Koşusu ile pistlere unutulmaz bir şampiyon olarak veda eden Bold Pilot, 30.04.2015 tarihinde ise 22 yaşında hayatını kaybetti.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır