Boğaziçi Açık Karate Turnuvası başladı

Türkiye Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası başladı.

Türkiye Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası başladı.

Ülkemizin en köklü karate turnuvası olma özelliğine sahip Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası’nın 27.’si başladı. 4-6 Nisan tarihlerinde yapılacak turnuvada üç gün boyunca Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünya karatesinin güçlü ülkeleri Fransa, İran, Azerbaycan ile Brezilya, Filistin, Gürcistan, İsveç, Kazakistan, Meksika, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tayland ve Suudi Arabistan’dan yaklaşık 650 sporcunun mücadele etmesi bekleniyor.

Büyükçekmece’de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda yapılan turnuvanın ilk gününde ümit ve genç sporcular tatamiye çıktı. Dünya ve Avrupa'da derece yapmış Türk sporcular Eray Şamdan, Ahmet Uygur, Doğan Ateş, Miray Turgut ve Hümeyra Beyaz Ünlüsoy'un da yer aldığı ferdi kata ve kumite eleme müsabakalarında ümitlerde 83 kız, 99 erkek; gençlerde ise 79 kız, 136 erkek sporcu finale kalabilmek için mücadele ediyor.

Ümitlerde 10, gençlerde 10 sıklette madalyaların sahiplerini bulacağı finaller, 18.30'da başlayacak.

İlk gün müsabakalarını izleyenler arasında Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Suudi Arabistan Karate Federasyonu Başkanı İbrahim Al Gannas ve Azerbaycan Karate Federasyonu Başkanı Yaşar Beşirov yer alırken, sporcu aileleri ile yaklaşık 100 sporsever de mücadeleleri takip ediyor.

Turnuvanın ikinci gününde yarın büyükler ferdi kata ve kumite müsabakaları yapılacak. Mayıs ayının ilk haftası yapılacak 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi dünya ve Avrupa şampiyonları, Türk sporseverlerin karşısına çıkacak.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında