BMW logoyu değiştirdi, işte yeni logo

Dünyaca ünlü lüks otomobil markası BMW yıllar sonra ilk kez logosunu değiştirdi. Yeni logo ilk olarak Cancept i4 modelinde kullanıldı.

Alman otomotiv devi BMW yeni logosunu ilk kez Concept i4’e taktı. BMW alışılmışın dışında şeffaf logo kullanılmaya başlıyor.

BMW radikal karar alarak logo değişikliğine gitti. Volkswagen’in geçtiğimiz yıl yaptığı değişikliğin ardından bu sefer de BMW logosunu farklılaştırdı.

Şeffaf ve iki boyutlu olarak tasarlanan yeni BMW logosu ilk olarak Concept i4 modeline takıldı.

BMW eski logosu - Parçalı amblemin mavi kısmı gökyüzünü beyaz kısmı da uçak pervanesini temsil etmektedir. Başka bir iddia ise amblemdeki mavi beyaz renklerin Bavyera eyaletinin renklerinden geldiğidir.

Kaynak: Wikipedia 

BMW AÇILIMI VE TARİHÇESİ

BMW'nin açılımı Almanca Bayerische Motoren Werke (BMW) olarak bilinir. BMW'nin Türkçe açılımı ise Bavyera Motor Fabrikaları'dır.

BMW, Alman, otomobil, motosiklet, motor ve bisiklet üreticisidir.

BMW 1913 yılında Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya'nın Münih kentinde kuruldu.

BMW ayrıca, Mini ve Rolls-Royce, otomobil şirketlerinin sahibidir.

Çalışan sayısı 107 bin 539 dur.

2007 cirosu 56 Milyar Avro’dur, aynı yıl 1 milyon 541 bin 503 otomobil üretmiştir.

Bu üretimin 1.302.774 adedi BMW markası altındadır.

Ayrıca aynı yıl motosiklet üretimi 103.396 adettir. Sadece motorsporlarına özel BMW M'i de bünyesinde bulundurur.

Şirketin sloganı ve resmî kurumsal dili İngilizcedir. Sloganı 'sheer driving pleasure' (Gerçek Sürüş Keyfi).

Bu sloganla, ünlü Alman teknolojisini ve AR-GE'deki kendine güveni vurgulamaktadir.

İLK OTOMOBİLİ 1929 YILINDA ÜRETTİ

İlk zamanlarda sadece uçak motoru üreten şirket, 1928 yılında satın aldığı Fahrzeugtechnik Eisenach A.G. otomobil şirketinden sonra otomobil üretimine girmiştir. BMW ilk otomobil seri üretimini 1929'da 3/15 PS ismindeki otomobil ile yapmıştır.

1945 yılında 2. Dünya Savaşi' nın sona ermesi ile birlikte müttefik kuvvetler firmanın fabrikalarını kullanılamaz hale getirmiş ve BMW 1948 yılında daha ucuz motosiklet üretimine geçene kadar mutfak ve bahçe malzemeleri üretmiştir.

BMW' nin otomobil piyasasına dönüşü 1950'li yıllarda olmuş olsa da düşük satışlar pek iç açıcı olmamış ama firma 1960'lı yıllarda muhtelif spor sedan yapan bir firmaydı. Bu yüzden parçalı amblemin mavi kısmı gökyüzünü beyaz kısmı da uçak pervanesini temsil etmektedir. Başka bir iddia ise amblemdeki mavi beyaz renklerin Bavyera eyaletinin renklerinden geldiğidir.

BMW
"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında