BM Genel Sekreteri Guterres, Londra'da

- BM Genel Sekreteri Guterres: - "Küreselleşmeye bakıldığında, teknolojik ilerlemenin ve küreselleşmenin, serveti artırdığı, ticareti teşvik ettiği, refah üzerinde olumlu bir etkisi olduğu ve mutlak yoksulluğu azalttığı gayet açık" - "Aynı zamanda küreselleşmenin ve ilerlemenin, eşitsizliği artırdığı, insanları geride bıraktığı da doğru" - "Farklılıklara saygı duyulan bir dünyaya ihtiyacımız var"

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Birleşmiş Millerler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM İngiltere Derneği'nde (UNA-UK) düzenlenen etkinlikte konuştu.

Guterres konuşmasında, ülkelerin dış şoklar karşısındaki kırılganlıklarının, iç çatışmaların önemli bir sebebi haline geldiğini belirterek, bununla mücadelede başarısız kalındığının altını çizdi.

Dünya genelindeki bir takım çatışmaların doğasının ülkeler arası çatışmadan iç çatışmaya dönüştüğünü söyleyen Guterres, "Ayrıca iç çatışmalar da hızlı bir şekilde bölgeselleşiyor, hatta bazen küreselleşiyor." dedi.

Ayrıca Guterres, eşitsizliğin toplumlar üzerindeki etkisine de değinerek, "Mantıksız davranışların kaynağı öfke iken, öfkenin kaynağı da eşitsizliktir. (Sorunların) Temelindeki nedenlerle mücadele etmemiz gerekli." şeklinde konuştu.

Guterres, "Küreselleşmeye bakıldığında, teknolojik ilerlemenin ve küreselleşmenin, serveti artırdığı, ticareti teşvik ettiği, refah üzerinde olumlu bir etkisi olduğu ve mutlak yoksulluğu azalttığı gayet açık. Aynı zamanda küreselleşmenin ve ilerlemenin, eşitsizliği artırdığı, insanları geride bıraktığı da doğru. Çok taraflılığı kurtarmak için çok taraflı örgütleri reforme etmeye ihtiyacımız var. Farklılıklara saygı duyulan bir dünyaya ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri Guterres, İngiltere ziyareti çerçevesinde yarın Londra'da yapılacak Somali Konferansı'na katılacak.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti