BM: AB ve ABD Türkiye kadar olamadı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter yardımcısı Jan Eliasson, Türkiye'nin sığınmacılar için kapılarını açtığını, bütçesinden pay ayırdığını ancak ABD ve Avrupa Birliği'nin aynı şeyi yapamadığını söyledi

Türkiye'nin sığınmacı politikasına Birleşmiş Milletler'den övgü geldi. Suriye'deki iç savaşın tüm dünyayı etkilediğini söyleyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreter yardımcısı Jan Eliasson sığınmacıların bölge ülkelerine büyük yükler getirdiklerini açıkladı.

Eliasson Türkiye'nin 2.5 milyon sığınmacıyı ağırladığını ve onlara bütçesinden önemli bir pay vererek cömert davrandığını belirtti.

"Aynı cömertliği Avrupa ve Amerika'dan göremedik" diyen BM Genel Sekreteri yardımcısı Eliasson sığınmacı krizinin ancak Suriye'deki savaşın bitmesiyle çözülebileceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında