Bingöl'de cami ve Kur'an kursunda seçim propagandası iddiası

Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan bir grup bayan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve AK Parti Genç Belediye başkan adayı Mehmet Hadi Topraktan'ın, Afa Camii'nin Kur'an kursu bölümünde, dini sohbet için toplanan bayanlara, seçim çalışmaları hakkında.

Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan bir grup bayan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve AK Parti Genç Belediye başkan adayı Mehmet Hadi Topraktan'ın, Afa Camii'nin Kur'an kursu bölümünde, dini sohbet için toplanan bayanlara, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdiklerini iddia etti.

M.A. isimli bayan, Kur'an kursuna müftünün geleceğini ve orada sohbet vereceğini duyduğunu ifade ederek, ''Biz de toplandık birkaç bayan, çok kişi gittik oraya. Oraya gittiğimiz zaman geldi belediye başkan adayı ile AK Parti'den Eşref Taş geldi. Geldiği zaman birkaç arkadaş tepki verdi çıktılar. Biz buraya vaiz dinlemeye gelmişiz ve siyaset camide yapılmaz dediler çıktılar. Ben de orada sonuna kadar dedim dinleyeceğim ve dinledim. Orada çok şeyler yani hani biz buraya gelmişiz başka bir yerde bir toplantı yapalım o kurs hocaları, biz bu sınava girmişiz, bunu kazanmamışız, bunu etmemişiz, yapmamışız, hakkımız yenilmiş, ondan sonra o da dedi ki bunları başka bir yerde konuşalım Eşref Taş dedi, bunları başka bir yerde konuşalım. Orada bu sefer kadınlar arka taraftaki odadaydı. Dedi ki biz oraya geçeceğiz, oraya geçtikten sonra bu sefer siyasete girdi. Siyasete girdikten sonra herkes tepki gösterdi. Herkes hakkını aradı. Yani artık orası cami yeri mi sohbet yeri mi siyaset yeri mi bilmedik, anlamadık.'' dedi.

Y.Ç. isimli bayan ise Kur'an kursunda 10 yaşından 50 yaşına kadar bayanların Kur'an dersi aldığını belirterek, yaşadığı olaya tepki gösterdi. Y.Ç. şöyle dedi: "Bizi de sohbet var diye çağırdılar. Gittik böyle girişte bir antre vardı. Biz orada oturmak istedik. Ondan sonra oranın bayan hocaları burada oturamazsınız dedi, siz odaya geçin dediler. Biz de hayır dedik, ne mahsuru var burada oturabiliriz dedik. Buraya erkekler gelecek dediler. Erkekler kim diye sorunca Eşref Taş geliyor dediler. Peki dedik biz burada sohbet var diye duyum aldık geldik dedik. Yok dedi toplantımız var dedi. Kendisi dedi gelip burada konuşma yapacak dedi. Biz mecburen arka odaya geçmek zorunda kaldık. Orada böyle bir yarım saat bekledik. Kendileri gelmiş ilk başta oturduğumuz ara antrede bayan hocaların orada ders veren hocaların isteklerini yazmışlar, ben görmedim şahsen hani orada ne konuşuldu, ne oldu ne bitti orayı bilmiyorum. Biz arka odaya geçmiştik. Yanımıza geldi tam böyle karşılıklıydık. Ben bu masada kendisi o masada oturmuştu. Orada işte siz hepiniz buraya Kur'an dersi mi almaya gelmişsiniz dediler. Eşref Taş bey başkan adayı Mehmet Hadi Topraktan ikisi yalnızdı. Evet dediler, sayın belediye başkan adayımız dediler. Bundan 5 yıl önce kendisi tekrar 5 yıl bir belediyede kaldı. O dönemde işte yapılan yardımlar, Genç halkı için yapılan hizmetler. Dindarız, elhamdülillah Müslümanız, neden siyaset bu camiye geldi. Neden girdiler camiye, biz Müslümanız. Her yerde propaganda yapılabilir, her yerde konuşulabilir, siyaset her yerde evin içinde evin dışında ama Allah'ın evi kullanılamaz. Kesinlikle biz buna karşıyız.'' diye konuştu.

A.O. ise ''Biz davet edildik, sohbet var diye gittik. Kapıdan içeri girdik bayanlar doluydu ayakkabılarımızı çıkarttık. Kur'an-ı Kerim'ler hep kuruluydu. Ondan sonra biz de oturduk bir kapalı bayan geldi. Bizi içeriye soktu. İçeriye girdik hoca gelecek konuşma yapacak. Biz de içeriye gittik oturduk, bekledik gelmedi, biraz bayanlar kalktı biz gidiyoruz sohbete geldik diye niye bekliyoruz. Bayanlar kalkınca hoca içeri geldi, arkasından da hadi topraktan içeri geldi, buranın önceki başkanı. İşte o hoca konuşma yaptı, Eşref Taş konuşma yaptı. İşte Kur'an-ı Kerim'leri getirmişiz Kur'an-ı Kerim'leri okuyun. Ee tabii ki biz Kur'an-ı Kerim'leri okuyoruz. Biz de elhamdülillah Müslümanız. Gavur değiliz oradayız. Hepimiz biliyoruz Müslümanlık nedir. Ama camilerimizde siyaset mi olur. Biz konuşma için gittik bize din şeylerini anlatacaklar, onlar bize siyaseti anlattı. Öyle bir şey olmaz ki yani çok ayıptır.'' diye tepki gösterdi.

Saadet Partisi Genç İlçe Başkanı Ahmet Döner'de AK Parti'nin vaatler vererek bayanlardan oy istediğini iddia etti. Döner, ''AK Parti burada bayanları toplayıp ve kendilerine vaiz vereceğiz diyorlar fakat oy karşılığı sizi Veysel Karani'ye götüreceğiz diye oy istiyorlar. Eğer bu seçimden sonra bu oyları bize vermezseniz sizi götürmeyiz. Yalnız seçimden sonra oy aldıktan sonra sizi Veysel Karani'ye götüreceğiz vaadiyle milletten oy alıyorlar. Burası Cami'dir, ibadet yeridir, burada ibadet olur. Burası siyaset yeri değildir. Biz Saadet Partisi olarak bunu yadırgıyoruz. Asla böyle ibadet yerinde siyaset olmaz.'' diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ise Kur'an Kursu'na belediye başkan adayı ile gittiğini ancak sadece oradaki vazifeli olan sözleşmeli personel ile görüştüğünü belirtti. Taş, ''Orada sözleşmeli çalışanlar kadro talebinde bulundular. Yeterlilikle ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. Biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedik. Zaten göstermeye çalıştık. Bir kısmını vekil olanlara kadroyu verdik. Diğerleri de illa bizim taleplerimizi Başbakan'a iletin dediler, biz de söyleriz dedik.'' ifadelerini kullandı.



CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti