BIG, 2013 yılını değerlendirdi

Almanya'da bünyesinde daha çok Türkleri barındıran Yenilik ve Adalet için İttifak Partisi (BIG) tarafından, tanışma, tanıtım ve Stuttgart’ta 2013 genel seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Almanya'da bünyesinde daha çok Türkleri barındıran Yenilik ve Adalet için İttifak Partisi (BIG) tarafından, tanışma, tanıtım ve Stuttgart’ta 2013 genel seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi. DİTİB Feuerbach Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, BIG’in çok kültürlü bir parti olarak Almanya’daki toplumsal barışa büyük katkı sağladığını söyledi.

Yıldız, “BIG, Almanya’da başta eğitim politikası olmak üzere aile, istihdam, ekonomi ve göç politikalarındaki ayrımcılık, yanlış siyaset uygulamalarına karşı politikalar üretmektedir. Birçok konuda olduğu gibi aile ve çocuk konularında Alman siyaseti iflas etmiş durumda. Eğitim sisteminin değişmesi lazım. Tüm bu yanlışlardan dolayı kendi partimizi kurduk.” dedi.

Giderek büyüyen bir parti konumunda olduklarını söyleyen Yıldız, “Herkesi kucaklıyoruz, herkese de kapımız açık” dedi. Eğitim düzeyi bakımından göçmenlerle Almanlar arasında büyük farklılıklar olduğunu ifade eden Yıldız, göçmenlerin yüksek okullarda daha az olmasının tek sebebinin fırsat kısıtlaması olduğunu ileri sürdü. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında