BDP’li Muş il genel meclis üyelerinden açlık grevine destek

Muş İl Genel Meclisi BDP Grubu üyeleri, açlık grevine giren HDP milletvekillerine destek amacıyla açlık grevine girdi.

Muş İl Genel Meclisi BDP Grubu üyeleri, açlık grevine giren HDP milletvekillerine destek amacıyla açlık grevine girdi. İl Genel Meclisi hizmet binası BDP grubunda toplanan üyeler, açlık grevinin 4 gün devam edeceğini söylediler.

Açlık grevi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan BDP Grup Başkanı İsmet Gür, 2009 Mart'ta BDP’nin aldığı başarının hazmedilemediğini ve bu nedenle siyasi soykırıma gidildiğini savundu. Gür, TBMM’de açlık grevine giren milletvekillerine desteklerinin devam edeceğini söyledi. Gür, şunları söyledi:

“2009 Mart yerel seçimlerden sonra BDP’nin almış olduğu başarıyı hazım etmeyen güçler 14 Nisan’da siyasi soykırıma başladı. Şimdi bu siyasi soykırım operasyonunda seçilmişler, yöneticiler ve BDP‘de siyaset yapan Kürt siyasetçilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar başladı. Bununla beraber, 2011 genel seçimlerde gözaltına alınıp da tutuklanan 5 Kürt siyasetçi milletvekili seçilerek ancak ne yazık ki sistem tarafından milletvekili seçilenler halen cezaevlerinde bulunmaktadırlar. Buna istinaden, son CHP milletvekilinin bırakılmasıyla beraber DHP milletvekillerinin Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde yapmış oldukları açlık grevine biz de mini dediğimiz yerel mecliste, BDP olarak açlık grevine başlamış bulunmaktayız.”
CİHAN

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Lüks düşkünü vekillere sert çıktı 8 yıl aradan sonra bir ilk Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu