Batman'da doğaya bırakılan keklikler açık petrol kuyularında yok oluyor

Batman'da doğaya bırakılan keklikler açıktaki petrol kuyularında yok oluyor. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, korunaksız petrol atıklarının bulunduğu havuzların başta doğaya bırakılan Keklikler ve diğer kuşlar için tehlike oluşturduğ.

Batman'da doğaya bırakılan keklikler açıktaki petrol kuyularında yok oluyor. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, korunaksız petrol atıklarının bulunduğu havuzların başta doğaya bırakılan Keklikler ve diğer kuşlar için tehlike oluşturduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Batman'ın Beşiri ilçesine Bağlı Bahçeli köyündeki Slivanka petrol sahasında, Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından doğaya bırakılan keklikler korunaksız petrol atıklarının bulunduğu havuzlarda can verdi.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Beşiri İlçesine bağlı Bahçeli Köyü sınırları içinde yer alan, Silivanka petrol sahasında yaşanan çevre felaketini yerinde inceledi.

Kuyuda inceleme yapan Kavuş, hem petrol üretimi sırasında, hem de petrol kuyularında meydana gelen arızalar giderilirken ciddi anlamda artıkların oluştuğunu belirterek, bu artıkların bertarafı konusunda önlem alınmasını istedi.

Açıkta olan atıklar ve korunaklı olmayan havuzlara canlıların gelip su içtiklerini, bu nedenle zehirlenip öldüklerini söyleyen Kavuş, “Havuzun içinde onlarca keklik petrole batmış, saplanmış ve ölü vaziyette bulunuyor. Ciddi anlamda doğal hayata ve canlılara zarar veriliyor. Bu ihmallerin son bulmasını istiyoruz." dedi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında