Basketbolda dev final serisi öncesi her iki tarafta iddialı

Beko Basketbol Ligi play-off serisi final maçı öncesinde Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital antrenör ve takım kaptanları, basın mensuplarının karşısına çıktı. Her iki takımın teknik adamı ve kaptanı, final sonunda şampiyon...

Beko Basketbol Ligi play-off serisi final maçı öncesinde Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital antrenör ve takım kaptanları, basın mensuplarının karşısına çıktı. Her iki takımın teknik adamı ve kaptanı, final sonunda şampiyon olmak istediklerini ifade etti.

GALATASARAY LİV HOSPİTAL CEPHESİ

Galatasaray Antrenörü Ergin Ataman, finale gelene kadar zorlu rakipleri elediklerini hatırlatarak, "Play-off'larda tüm konsantrasyonumuzla mücadele edeceğiz. Zorlu serilerden geldik. İlk turda Beşiktaş Integral Forex'i eledik. Sonrasında ligi birinci bitiren Banvit'i zorlu seriler sonrasında onları turnuvanın dışına ittik. Artık finaldeyiz. Şampiyonluk ünvanımızı korumak için en iyi şekilde mücadele etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Finaller öncesinde şampiyonluk için kenetlendiklerini ifade eden tecrübeli hoca, "Final serisinde karşımızda çok güçlü bir takım var. Başlarındaki hoca Avrupa'nın en kariyerli antrenörlerinden birisi. Saha avantajı ekstra maç avantajı rakibimizde. Biz de final öncesi ritm bulmuş durumdayız. Play-off'un sertliğine ayak uydurmuş bir takımım var. Şampiyonluk için kenetlendik. Ümit ediyorum ki hak edenin şampiyon olacağı herkese güzel bir seri izletiriz." dedi.

"BÜTÇELER FİNAL OYNAMIYOR"

Bir gazetecinin "Final maçı öncesinde Galatasaray'da bütçe sıkıntıları olduğu konuşuluyor" demesi üzerine tecrübeli antrenör, şu cevabı verdi: "Bizim tek konsantrasyonumuz şampiyon olmaktır. Hedefimiz şampiyon olmaktır. Bütçe ile alakalı bütçeler final oynasaydı bütçeler şampiyon olsaydı biz iki sezondur finalde olmazdık. Önümüzdeki yılla ilgili çalışmalara da başladık. Hedeflerini kovalayan bir takım olacaktır."

Galatasaray Liv Hospital takım kaptanı Ender Arslan ise "Gerçekten zorlu bir yoldan finale geldik. Zor iki tane seri oynadık. Ama tabiki en zorunu şimdi oynayacağız. Uzun bir seri bizi bekliyor. Sonuçta Fenerbahçe'nin sahasında başlayacağız. Saha avantajını ele geçirmek istiyoruz. Türkiye'nin en iyi takımlarının mücadelesi olacak. Centilmence bütün Türkiye'nin unutamayacağı bir final oynarız." diye konuştu.

FENERBAHÇE ÜLKER CEPHESİ: KUPAYI KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Željko Obradović, zorlu serinin ardından kupayı kazanmak istediklerini söyledi. Obradovic, "Zorlu play-off serileri oynayarak buraya geldik. Şimdi adımızı finale yazdırdık. Final serisi oynamaktan mutluluk duyorum. Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Tecrübeli hoca, "Benim takımımın motivasoyonu yüksek. Son şampiyona karşı oynayacağız. Bu maçların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Rakibe saygı duyuyoruz. Galatasaray gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da iyi mücade ediyor." diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker'in takım kaptanı Ömer Onan da "Play-off'lar başlamadan önce bizim camiada kimse Karşıyaka ile eşleşmek istemiyordu. Çünkü onlara sezon içinde 3 defa yenilmiştik. 3 defa yenildiğimiz takımın bizi motive edeceğini biliyorduk. Galatasaray öncesi bu finale Karşıyaka ile hazırlanmış olduk. Yarı finalde Karşıyaka'yı eledik. Şimdi Galatasaray ile eşleştik. Ben iki takım arasındaki finali 3 sene önce oynamıştım. Bu seriyi herkes büyük heyacan içinde takip etmişti. Herkes televizyonlardan takip etmişti. Güzel bir seri olacaktır. Hakeden kazansın. Şampiyon olmayı çok istiyoruz." dedi.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında