Basketbol’da Avrupa’ya Royal Halı Gaziantep’le Anadolu damgası

Beko Baketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep, FIBA EuroChallenge Cup’ta Final Four’a kalmanın sevincini yaşıyor.

Beko Baketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep, FIBA EuroChallenge Cup’ta Final Four’a kalmanın sevincini yaşıyor. Kulübün genel menajeri Boray Dai, "Kupayı Gaziantep’e getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Royal Halı Gaziantep, FIBA EuroChallenge Kupası çeyrek final rövanş maçında, deplasmanda karşılaştığı Belarus'un Tsmoki takımını 68-67 mağlup ederek, Final Four'a yükseldi. Beko Basketbol Ligi’nde 2’nci senesi olmasına rağmen büyük bir başarı yakalayan ve Gaziantepli basketbol severlere gurur yaşatan Royal Halı Gaziantep, şimdi de kupaya kavuşmanın hesaplarını yapıyor.

Elde edilen başarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Genel Menajer Boray Dai, "Beko Basketbol Ligi’nde 2’nci yılımızdayız. Bu kadar kısa süre içerisinde Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandık. Takımımız, bu hakkı da elinden geldiğince iyi değerlendirdi ve bugün finallere kalmanın sevincini yaşıyoruz." dedi.

Elde edilen başarının Gaziantep’in spor tarihindeki en büyük başarı olduğuna dikkat çeken ve hiçbir branşta bu seviyenin yakalanmadığını vurgulayan Dai, "Gurur verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu Türk basketbolu adına da gurur verici. Çok iyi bir takıma sahibiz. Artık bundan sonraki amacımız, kupayı Gaziantep’e getirmek olacak. Eleme usulü maçlarda hata yapma şansımız da yok. Güçsüz rakip de yok. Bu noktaya gelene kadar gösterilen mücadele ve takım disiplini aynı şekliyle devam edecek. Final Four’a katılarak yaşattığımız sevincin daha fazlasını kupayı bu şehre getirerek tekrar yaşatmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

GAZİANTEP BASKETBOLU SEVİYOR

Gaziantep’in de şehir olarak basketbolu çok sevdiğine de dikkat çeken Dai, "Biz bunu geçtiğimiz sezon ligde en iyi seyirci ortalamasını yakalayarak gösterdik. Bu gelen başarının bir sinyaliydi. Son oynadığımız Minsk maçında da salonda muhteşem bir taraftar vardı. Her geçen sene daha iyiye gideceğimize inanıyoruz. Çünkü taraftar bize bunu her maçımızda hissettirmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti