Basketbol: Erkekler 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

- Türkiye: 57 - Slovenya: 64


İSTANBUL (AA) - Erkekler 16 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Türkiye, Slovenya'ya 64-57 yenildi.

Karadağ'ın Bodgorica kentinde gerçekleştirilen organizasyondaki ilk maçında Almanya'ya 87-65 yenilen, ikinci maçında ise Finlandiya'yı 84-73 yenen milliler, Slovenya karşısında istediği sonucu alamadı.

Maçın ilk çeyreğini 20-14 Slovenya önde geçerken, ikinci periyotta iyi savunma yapan milliler, devreye 29-27 galip durumda girdi. Üçüncü çeyrek sonunda 43-34 üstün durumda bulunan Slovenya, müsabakayı 7 sayı farkla 64-57 kazandı.

Slovenya adına 25 sayı ve 13 ribaundla "double-double" yapan Rok Rakovic, galibiyete büyük katkı sağlarken, milli takımın en skorer ismi ise 12 sayıyla Mustafa Kurtuldum oldu.

Bu sonuçla B Grubu'nu 3. sırada tamamlayan milliler, son 16 turunda A Grubu ikincisi İsrail ile eşleşti. Türkiye, 15 Ağustos Salı günü İsrail'e karşı çeyrek finale çıkabilmek için mücadele edecek.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu