Basketbol: Avrupa 18 Yaş Altı Erkekler Şampiyonası

- Türkiye, gruptaki üçüncü maçında Karadağ'ı 85-74 yendi - A Grubu'nu namağlup lider tamamlayarak son 16 turuna kalan milliler, yarın Ukrayna ile karşılaşacak


ANKARA (AA) - Avrupa 18 Yaş Altı Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, grubundaki üçüncü maçında Karadağ'ı 85-74 mağlup ederek üst tura kaldı.

Slovakya'nın Piestany kentinde düzenlenen şampiyonada A Grubu'nda yer alan genç milliler, üçüncü maçında Karadağ ile karşılaştı.

Mücadelenin ilk çeyreğini 20-16 önde kapatan Türkiye, skorer oyununu sürdürerek soyunma odasına 48-38'lik skor üstünlüğüyle girdi. Rakibi karşısında etkili mücadelesine devam eden milliler, üçüncü çeyreği 68-54 önde tamamlarken, karşılaşmayı da 85-74 kazandı.

Ay-yıldızlı ekipte Ragıp Berke Atar 27 sayı ve 9 ribaunt, Yiğitcan Saybir 20 sayı ve 3 top çalma, Erkin Şenel ise 15 sayı ve 5 asistle galibiyete önemli katkı sağladı.

Organizasyonda 3 maçını da kazanarak grubunu namağlup lider tamamlayan Türkiye, son 16 turunda yarın TSİ 14.30'da Ukrayna ile karşılaşacak.

Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum Fenerbahçe deplasmanda 10 kişiyle kazandı Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Bahçeli'den başörtülü hakime karşı çıkanlara tepki İran Cumhurbaşkanının helikopteri kaza geçirdi Cumhurbaşkanından "sokak köpekleri" talimatı