Başkan Kocaoğlu: Paramız yok ki ayakkabı kutusuna koyalım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce Rotary, ardından da Rotaract kulüpleri ortak toplantılarına katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce Rotary, ardından da Rotaract kulüpleri ortak toplantılarına katıldı. Ege Palas'taki her iki toplantıda da konuşan Kocaoğlu, kendisine yönelik, "Belediyenin paralarını ayakkabı kutusunda mı saklıyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap erdi: "Paramız yok ki ayakkabı kutusuna koyalım. Belediyede para olmaz. İtibarı olacak, bulacak, sonra yatırımını yapacak. Borçsa borç, öz kaynaksa öz kaynak, bu iş yürüyecek. Bizim paramız yok ama güvendiğimiz var. Kredibilitemiz yüksek olduğu için uzun vadede alıyoruz. 10 senedir planladık, doğru çizgide gidiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda ekonomik yapısı, yatırımlarını kimseye muhtaç olmadan yapacak durumdadır. En son Ficth raporunda AA+ olan notumuzu koruduk. En üst nota bir basamak kaldı sadece."

İzmir'e ait olanların İzmir'de kalması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Yasaya göre Türk devlet sisteminde iki tane yerel yönetim var. Birisi il özel idare, diğeri de belediyeler. İl özel idarenin serveti İzmir'indir. Büyükşehir Belediyesi'nin malı da İzmir'indir. Bu mücadeleyi vermek zorundayız. Alan belli, satan belli, her şeyi belli; yap-işlet-devret modeli olmaz ama İzmirlilerin Karayolu arazisinden özel idare arazisine, parkına, bahçesine, ormanına kadar sahip çıkması gerekir. Sahip çıkmak zorundayız. Halktan büyük güç yok. Bunları satmanın sonu yok. Para yemenin, yok etmenin sonu yok. Satarak gitmek, miras yemekten başka bir şey değil." dedi.

İnciraltı'nın önemine de değinen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve geldiğimden beri İnciraltı'nın kalkınması, kurtulması, orada yaşayanların arazilerinin değerlendirilmesi için uğraştım ama İnciraltı'na AVM olmaz, günahtır. Sağlık konseptinde planlama yapalım dedik. Orası 690 hektar; 70 hektarı lagün, geriye kalan 620 hektarın çoğu kent ormanıdır. Yol düzenlemesi yaptıktan sonra geri kalan alanı sağlık konsepti çerçevesinde planlıyoruz ama herkes bir çomak sokuyor. 'İlla apartman olsun' diyenler var orada ama esas oranın kalbine saplanan hançer, 300 dönümlük AVM talebidir. 4 bin dönüm alanda sağlık kampüsü olacaksa tam ortasına 300 dönüm AVM yaparsanız burası sağlıklı olmaz. Bugün Balçova'daki AVM'lerin toplamı 70 dönüm ve bu büyüklük, orayı trafik açısından kilitlemeye yetiyor. Bunun 4,5 katını onun karşısına koyduğunuzda oraya gelecek araba, trafik ve insan yoğunluğu size sağlık konusunda kampüs yaptırmaz. Baştan o kampüsü ölü doğurursunuz. Onun için o bölgenin İzmirliyle birlikte, uzmanlarla, orada yaşayanlarla birlikte, aklıselim bir biçimde planlanması gerekir. Gökdelen yapmak isteyen liman arkası bölgesine, sağlık konseptiyle yatırım yapmak isteyen de İnciraltı tarafına yatırım yapsın."

Gaziemir ilçesinde yapımı devam eden fuar holleri ve Kültürparktda düzenlenecek kongre merkeziyle birlikte fuarlar ve kongreler şehri hedefi için toplam 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Dünyada hiçbir metropol kent, böyle bir para harcamadı. Bu kenti kalkındırmak için yol haritası belirlerseniz, içinde fuar projesi de varsa onu yapmak zorundasınız. Kentte hizmet sektörünü büyütmek için bunlar olmazsa olmazdır. Nitelikli turizm dediğimiz fuar ve kongrecilik konusunda yol katetmeye, kenti zenginleştirmeye, istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Bu konular, kalkınmanın motoru olacak." şeklinde konuştu. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti