Başıboş atlar Ankara parklarını mesken tuttu

Ankara'nın Sincan ilçesinde başıboş dolaşan atlar, şehir merkezindeki park alanlarını mesken tuttu.

Ankara'nın Sincan ilçesinde başıboş dolaşan atlar, şehir merkezindeki park alanlarını mesken tuttu.
Şehir merkezine yakın cadde ve sokaklardaki parklar da yaşayan başıboş kedi ve köpeklerden sonra sokak hayvanları arasına atlar ve yavruları ile birlikte katıldı. Sahibi olup olmadığı bilinmeyen atlar Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Sincan’ın değişik yerlerindeki yeşil alanlarda otlayarak karınlarını doyuruyor. Belediyelerin yapmış olduğu parklardaki çimlerde otlayan atlar, spor yapan vatandaşlar tarafından engelleniyor.

Sincan merkezde otlamak için alanların almaması nedeniyle ot bulamayan atlar ve yavruları parklara ve şehir merkezine yakın yeşil alanları yöneliyor. Burada karınlarını doyuran atlar ve yavruları su içmek üzere su bulmak için başka semt ve mahallelere gidiyor. Gün içerisinde sürekli hareket halinde olan atlar, şehir trafiği açısından da zaman zaman sıkıntı oluşturuyor. Ana cadde ve sokak aralarındaki yollardan aniden çıkan başıboş atlar seyir halindeki araç sürücülerinin tehlikeli anlar yaşamasına neden oluyor. Uzun süredir şehir merkezine yakın semtlerde başıboş bir şekilde dolaşan sahipsiz atlar için henüz bir çözüm bulunabilmiş değil. Özellikle belediyelerin yapmış olduğu parklardaki çimlerde otlayan atlar, spor yapan vatandaşlar tarafından engelleniyor.

PARKLARDA SPOR YAPANLAR RAHATSIZ

Sincan'da oturan ve sabah saatlerinde parkta spor yapan Celal Özata, “Bu atlar özellikle kış aylarından itibaren buralarda dolaşır dururlar. Burada belediyelerin sorumluluklarının olduğunu düşünüyorum. Hiç ilgilenmiyorlar. Bu atlar hem kendi açılarından olumsuz şartlarda yaşıyorlar. Hem de hem de burada yaşayan insanlar açısından olumsuz sonuçlara neden olabiliyorlar. Başıboş olunca parklarda onlar için daha cazip, sonuçta otlayabilecekleri alan, yeşil alan olduğu için. Tabiî ki parkın içerisine de giriyorlar. Zaman zaman pislikte bırakıyorlar. Koku da oluşuyor. Ama dediğim gibi burada ben kendi adıma belediyeleri sorumlu tutuyorum, sahiplenmiyorlar. Sahiplenmemeler, onları daha rahat yaşabilecekleri bir ortama götürmemeleri, insanlara verdikleri, belki rahatsızlık belki yarattıkları olumsuz koşulların oluşmasını engellemek için belediyelerin mutlaka buna bir hal çaresi bulması, mutlaka ilgilenmesi gerekiyor belediye veterinerlerinin.” dedi.

Şehir içinde başıboş şekilde yavrularıyla dolaşan atları vatandaşların cep telefonu ile videoya çekmeleri dikkat çekti. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti