Baransu'nun eski eşi savcıya ifade verdi

Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, 5 çuval içindeki evraklarla ilgili olarak tanık sıfatıyla ifade verdi.

"Balyoz'da Kumpas" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk şüphelisi şekilde tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, evinin ardiyesinden polisler yönünden tahsil edilen 5 çuval içindeki evraklarla ilgili şekilde Şahit sıfatıyla ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Murat Sultansu ile müşterek saat 11.00'de gelen Esra Konur'un nezaretinde evrakların yer aldığı çuvallar açıldı. Çuvalların açılması ve Esra Konur'un Şahit şekilde ifadesinin alınması işlemi takribî 6 saat sürdü.

Savcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından, avukat Murat Sultansu beraberinde Esra Konur yer aldığı durumda adliye önünde izahat yaptı.

"BELGELERİN BARANSU'YA AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDi"

Avukat Murat Sultansu, Elde edilen evraklarla ilgili Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü Bey bizi çağrı etti. Söz konusu belgeler tek tek açıldı. Saat 11.00 bu şeklinde açma işlemi başladı. Şu saat (1700) sebebi ile bitti. Bununla ilgili tutanaklar tutuldu. Soruşturma kapsamıyla ilgili yer aldığı savcı yönünden değerlendirilen belgeler, ayrıldı. Diğerleri yine Emniyet'e teslim edildi dedi.

Müvekkilinin tahkikat kapsamında Şahit şekilde savcıya ifade verdiğini belirten avukat Sultansu, belgelerin Baransu'ya ilişkin olduğunun da saptama edildiğini söyledi. Sultansu, Şu saate kadar müvekkilim için 'Kumpas yapıyor. Tutuklanması için belgeler topluyor' denildi. Bunlar doğru değil. Belgelerin Baransu'ya ilişkin yer aldığı saptama edildi. Bunu söyleyebilirim biçiminde konuştu.

"İHBAR 155'E YAPILMIŞ"

İhbarın Esra Konur yönünden mı yapıldığı yönündeki soruya ise avukat Sultansu, Kesinlikle değil. O konu için haberler çıktı. İhbar 155'e yapılmış. Kim yaptıysa, zaten bunun bir ses kaydı vardır. Cumhuriyet Savcısı bu konu için bir değerlendirme yapacaktır yanıtını verdi.

Belgeler ne vakitten beridir oradaydı şeklindeki soruya ise Sultansu, Yaklaşık 2,5 yıldan bu güne orada. Apartmanın kapıcısı, ifadesi de var, Mehmet Baransu'yu aramış ve evrakları buradan almasını söylemiş. O da 'Alacağım' demiş diye konuştu.

Esra Konur izahat yapmaktan kaçınırken, izahatnın peşinden avukatı Murat Sultansu ile müşterek adliyeden ayrıldı.

Kaynak: HABER7.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti