Bank Asya Ortakları, Ernst&Young Genel Merkezine İhtarname Verdi

Bank Asya ortakları, bağımsız denetim firması E&Y'un Türkiye ofisinin, son bilançolara görüş vermekten kaçınmasını ihtarname ile İngiltere'deki merkez ofisine taşıdı.

Bank Asya ortaklarının Londra'daki avukatı Sandra Campbell, E&Y'nin Türkiye ofisinin yaptığı bu uygulamaya ait E&Y'nin Londra'daki umumi merkezine ihtarname verdi. Campbell, 'E&Y'nin Londra'daki global merkezinden talebimiz, E&Y Türkiye ofisinin yaptığı hatanın bir an evvela düzeltilerek, buna ait bir düzeltme izahatsı yapılması.' dedi.

HAKLARIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

Bank Asya'nın TMSF sebebi ile görevinden tahsil edilen Genel Müdürü Ahmet Beyaz da yaptığı izahatda, bu konu ile ilgili Banka ortaklarının ilgili yasal haklarını hem Türkiye hem de İngiltere'deki mahkemelerde sonuna kadar arayacaklarını kendilerine ilettiklerini vurguladı.

'HUKUK ÇİĞNENDİ'

Ahmet Beyaz, 10 Mart tarihinde yayınlanan bilançolara Ernst&Young Türkiye ofisinin görüş vermekten kaçındığını belirterek, 'Görüş vermekten kaçınılan noktalar, % Bankalar Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Türk Ticaret Kanunu yönünde yasal ayrıcalığı olmayan hususlar.' dedi.

İHTARNME TESLİM EDİLDİ

E&Y bunun şeklinde dünyanın dört bir beraberinde faaliyette olan iri global bir şirketin Türkiye ofisinin bu hatasının kabullenilemeyeceğini vurgulayan Ahmet Beyaz, 'Bununla ilgili şekilde bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da E&Y'nin global ofisine tekrar, ortaklarımız adına, Banka ortaklarımızın avukatı aracılığı ile bir ihtarname teslim edildi. Ortaklarımızın talebi, E&Y Türkiye ofisinin yaptığı hatanın bir an evvela düzeltilmesi. Bu konu ile ilgili gereken yasal aksiyonların alınması, gereken düzeltme izahatsının yapılmasıdır.' izahatsında bulundu. Beyaz, bu hatanın giderilmemesi mecburiyetinde Bank Asya'nın şeref kaybına uğrayacağına ve ortakların mühim ziyan görebileceğine dikkat çekti.

KONU MAHKEMEYE TAŞINABİLİR

Beyaz, 'Bu konu ile ilgili ortaklarımız ilgili yasal haklarını hem Türkiye'de hem de İngiltere'deki mahkemelerde sonuna kadar arayacaklarını E&Y Global Londra ofisine iletti. Bir an evvela E&Y Türkiye ofisinin yaptığı bu hukuka marjinal vaziyeti düzeltmesini bekliyoruz.' diye konuştu.

E&Y EKİBİ İÇİN SUÇ DUYURULARINDA BULUNULDU

Bank Asya ortaklarının E&Y Türkiye ofisine de gereken ihtarnameleri gönderdiğini kaydeden Beyaz, 'Yapmış oldukları hatalar ve hukuksuzlukların düzeltilmesi istek edildi. Bu konu ile ilgili gene yasal yollara da başvuruldu. Bankamızı denetleyen E&Y takımı için suç duyurularında bulunuldu. Ayrıyeten de tazminat davaları açılıyor.' halinde konuştu.

'YIPRATMA KAMPANYASI'

Beyaz, bir yılı aşkın süreden bu güne mühim hukuksuzluklarla karşı karşıya kaldıklarını ve şuurlu bir yıpratma kampanyasıyla savaş verdiklerini kaydederek, 'Bunun en son örneği; 3 Şubat'ta bankamızın yönetimine haksız bir biçimde TMSF tarafından, temettü dış ortaklık hakları kullanılmak üzere, banka yönetimimiz değiştirildi. Ortaklarımız haklarından yoksun kaldılar.' dedi.

'TÜM YASAL HAKLAR ARANIYOR'

Beyaz, 'Bankamızın faaliyetlerini sıhhatli bir biçimde sürdürebilmesi ve ortaklarının haklarını tekrar elde etmesi için bütün yasal haklarını ülke içi ve yurtdışında arıyorlar. Bundan sonraki sürecin de bankamız hesabına hayırlı olacağına ben inanıyorum.' diye sözlerini noktaladı.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında