Bangladeş’te tansiyon yükseliyor

Bangladeş’te Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idam edilmesiyle ülke genelinde kanlı saldırılar baş gösterdi.

Bangladeş’te Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idam edilmesiyle ülke genelinde kanlı saldırılar baş gösterdi. Bangladeş sokaklarında patlamalar, polisle çatışmalar ve araçların yakılması gibi şiddet olaylarının sahne aldığı kaydediliyor.

Çıkan olaylarda bilanço tam olarak bilinmezken, en az 5 kişinin öldüğü ve onlarca aracın yakıldığı ifade ediliyor.
Bangladeş'teki genel seçimlere 24 gün kala artan şiddet olayları sonrasında kaos ortamının oluşması, İslam coğrafyası başta olmak üzere dünya kamuoyu tarafından endişe ile takip ediliyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre, BM tarafından görevlendirilen bir ekibin ülkedeki kaos ortamını yatıştırmak ve tarafları bir araya gelmeye ikna edip şiddet olaylarının bastırılması konusunda fikir birliği sağlamak için başkent Dakka’ya gittiği belirtildi.

Ülkede baş gösteren huzursuzluğun Bangladeş ekonomisinde önemli paya sahip 4 milyondan fazla insanı istihdam eden tekstil endüstrisini etkilemesinden de korkuluyor.

Abdülkadir Molla'nın oğlu Hasan Cemil, idam cezasını bir siyasi cinayet olarak tanımlarken, Cemaati İslami partisi üyeleri Molla’nın intikamını alacaklarını dillendiriyor.

1971 yılında Bangladeş’in Pakistan’a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinde savaş suçu işlediği gerekçesiyle yargılanan Cemaati İslami partisinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla hakkında idam karı verilmiş ve karar dün yerel saatle 22.00'da uygulanmıştı.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti