Balkanların kültür festivali Arnavutluk'ta düzenlenecek

Türkiye’de her yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının bir benzeri bu yıl Arnavutluk’ta düzenleniyor.

Türkiye’de her yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının bir benzeri bu yıl Arnavutluk’ta düzenleniyor. 22 Mart’ta Başkent Tiran’da “Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali” adıyla düzenlenecek programa, Makedonya, Kosova ve Karadağ’dan birçok öğrenci katılacak.

Öğrencilerin, Türkçe, Arnavutça, Makedonca, İngilizce, İtalyanca dilinde şarkılar söyleyeceği festivale, Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanlığı ve Turgut Özal Eğitim Kurumları ev sahipliği yapıyor. Programın sunuculuğu Arnavut komedyan ve oyuncu Ermal Mamaqi ve eşi Amarda Toska yapacak.

Festivalde, Türk koleji öğrencileri Asya, Avrupa, Afrika bölgelerine ait dansların yanı sıra Arnavutluk ve Türkiye’ye özgü folklor gösterileri de yapacak.

Festivalin; Arnavutluk’ta Bahar Bayramı’nın kutlanacağı günlerde yapılacak olmasıyla büyük bir şölene dönüşmesi bekleniyor. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında