Balıkesir Üniversitesi'nde moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarı açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan uygulama laboratuvarı hizmete açıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan uygulama laboratuvarı hizmete açıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen açılış programına Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, GMKA Genel Sekreter vekili Ekrem Özşen ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serap Doğan bir sunum gerçekleştirerek, bölümün kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Teke de laboratuvarlı bölümlerin kurulması zor bölümler olduğunu dile getirerek, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinin laboratuvar imkanları açısından şanslı olduklarını söyledi.

GMKA Genel Sekreter vekili Özşen ise kurum olarak üniversite ile işbirliği içerisinde olmaktan ve önemli projeleri desteklemekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kurulan laboratuvarla Türkiye'nin en güzel ve donanımlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden birisinin, üniversiteye kazandırıldığını aktaran Rektör Alkan, projenin desteklenmesi ve laboratuvarın kuruluş sürecinde gösterdikleri destekler dolayısıyla Vali Turhan'a, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Vali Turhan da yaptığı konuşmada Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün önemine değinerek, bölümün ilk öğrencilerini tercihleri dolayısıyla tebrik etti. Vali Turhan, Balıkesir Üniversitesi'nin Türkiye'nin güçlü üniversiteleri arasında yer aldığını, saygınlığını ve etkisini günden güne arttırdığını söyledi. Üniversite-sanayi, merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin altını çizen Vali Turhan, GMKA'nın yenilenebilir enerji konusunda hazırladığı 9,6 milyon Euroluk proje kapsamında da üniversitemizin aktif rol üstleneceğini sözlerine ekledi.

    Açılış programı, kurulan laboratuvarların gezilmesinin ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti