Bakanlıktan Bursalı tarımsal yatırımlara 5,3 milyon TL’lik hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında finanse desteklenecek Tarıma Dayalı Yatırım projeleri belirlendi.    Bakanlık kaynaklarından finanse edilen ve 2006 yılından bu yana uygulanan ‘Kırsal Kalkınma...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında finanse desteklenecek Tarıma Dayalı Yatırım projeleri belirlendi.

    Bakanlık kaynaklarından finanse edilen ve 2006 yılından bu yana uygulanan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı-Tarıma Dayalı Yatırımlar’ (Ekonomik Yatırımlar) kapsamında 2014 yılında programa alınan projeler merkezi değerlendirme sonucunda belirlenerek il müdürlüklerine bildirildi.

    Programın 8. etap başvurularına ilişkin Bursa’dan 22 adet başvurmuş, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen projeler merkezi değerlendirmeye sunulmuştu.

    Komisyonca programa alınması önerilen 18 projenin tamamı merkezi değerlendirmede uygun bulunarak sonuçlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirildi. Yatırımcılara sonuçların tebliği ve projelerin sözleşme yükümlülüklerine uygun gerçekleştirilmesi için proje sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müdürü Ömer Çelik’in yanı sıra, yatırımcılar ve danışmanlık kuruluşları temsilcileri de katıldı.

    İl Müdürü Ömer Çelik, programın kente katkısı ve AB projelerine alt yapı oluşturmasına dikkat çekerek, “Program kapsamında bugüne kadar ilimizde tamamlanmış olan 90 proje ile sektöre 18 Milyon TL hibe sağlandı.” dedi. Ömer Çelik, bu etapta uygun bulunan 18 projenin 4’ünün yeni yatırım, 1 tanesinin tamamlama ve 13’ünün ise modernizasyon ve kapasite artırımı amaçlı makine ekipman alımına yönelik tevsi yatırım olduğunu kaydetti.

    Projelerin 01 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanması gerektiği uyarısında bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu. Toplantıda ayrıca İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Kırsal Kalkınma Birimi’ tarafından yatırımcılara programın süreci ve detayları hakkında bilgi verildi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti