Bakan Gül'den Ceren Özdemir açıklaması

Ceren Özdmir'in katil zanlısı Özgür Arduç ile ilgili konuşlan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır" dedi.

Ordu'da evine girmek üzereyken Özgür Arduç tarafından öldürülen Ceren Özdemir cinayetine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır" dedi.

Sağlam anlaşılır ve tutarlı gerekçe yargının en kuvvetli iletişim dili olduğunu belirten Bakan Gül, "Çünkü yargı millete kararlarıyla seslenir. Bugün bazı olaylarda özellikle sosyal medyada kamu vicdanın yanlış bilgilerle yönlendirildiğini de üzülerek görmekteyiz." dedi.

Yargı kararlarının da haber verme hakkının bir parçası olduğunu dünyanın hiçbir yerinde yargısal işleyişte kusursuzluğu yakalamanın mümkün olmadığının altını çizen Abdülhamit Gül, "Yargısal kararların yanlışı - eksiği elbette olacaktır." dedi.

Basının da yargı kararlarında var olan eksiği ve yanlışı haber yapmasının doğal olduğunu kaydeden Gül, "Yeter ki doğru haber ve doğru bilgi verilsin. Çoğu zaman algı başka oluyor, olgu başka." ifadelerini kullandı.

"İNANCIMIZ TAMDIR"

Ordu'da evine gireceği sırada arkasından seslenen ve hiç tanımadığı Özgür Arduç tarafından katledilen Ceren Özdemir ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Gül, caninin hak ettiği cezayı alacağına inancının tam olduğunu söyledi. Gül, "Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

AÇIK CEZAEVİNE ALINMASI

Ceren Özdemir'in katilinin açık cezaevine alınması ve firar etmesi konusunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu belirten Abdulhamit Gül, açık cezaevi konusunun parlamentonun değerlendirilebileceğini söyledi.

Açık cezaevinin koşullarının yeni belirlenmiş sistem olmadığını vurgulayan Gül, Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem olduğunu söyledi.  Açık cezaevi sistemiyle ilgili uygulamalarda yaşanan hadiseler tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, ve bu konuda ne gibi düzenlemeler yapılacağı konusunda çalışmalar yapılacağının sinyalini veren Gül, "Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak." dedi.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir