Bakan Çelik: Türk turizmcisiyle gurur duyuyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk turizmcisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk turizmcisiyle gurur duyduklarını söyledi. Çelik, "Çoğu bu hayata ellerinde birer çantayla, küçük birer projeyle başlamışlar. Bugün sektörün önemli isimleri olarak dünyada ve ülkemizde kabul ve saygınlık görüyor.” dedi.

Bakan Çelik, TÜYAP Fuar Merkezi’nde ‘Emitt 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışına katıldı. Bakan Çelik’in yanı sıra açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Bakan Çelik, “Türk turizmcisiyle gurur duyuyoruz. Çünkü çoğu bu hayata ellerinde birer çantayla, küçük birer projeyle başlamışlar. Bugün sektörün önemli isimleri olarak dünyada ve ülkemizde kabul ve saygınlık görüyor. Bu gün açıklanan rakamlara baktığımızda Türkiye’nin turizm geliri 2013 yılında bir önceki yıla göre 11.4 artmıştır. Turist sayısı geçen yıla göre artarak 39 milyonu buldu. Bu başarı Türkiye’deki herkesin başarısıdır. Türkiye 2002 yılından bu yana neredeyse bu sektörde yüzde 200’lük bir yüksek performansla çeşitli başarı öyküleri oluştu. Şimdi kısa vadeli hedefimiz dünyada ilk 5’in içerisine girmektir.” ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş ise, “Turizm sektörünün gelişmesi Türkiye’nin geleceği demektir. 2004 yılında kurduğumuz sektör temsilcileriyle birlikte ciddi başarılara ulaştığımızı belirtmek istiyorum. Turizm bakanlığımıza destek olma mahiyetinde STK'larla birlikte turizmi geliştirme adına adımlar atmaya devam ediyoruz. Böyle bir ülkenin değerleri dünyanın merkezi olabilecek özelliğe sahip. İstanbul dünyanın kentlerinin turizm sıralamasına baktığımızda 6. sırada. 2004 yılında hedefimiz daha üst noktalara ulaşmak.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Çelik, Hüseyin Çelik, Vali Mutlu ve Topbaş fuardaki stantları tek tek gezerek stant görevlileriyle de sohbet ederek ürünler hakkında bilgi aldı.
Bulgaristan, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubrovnik-Hırvatistan, Fas, Filistin gibi 70’den fazla ülkenin katıldığı fuar, 2 Şubat’a kadar ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti