Bakan Avcı: Öğrencilerin bir üst eğitim kademesine geçişte rehberlik önemli

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocukların ve gençlerin bir üst eğitim kademesine geçiş süreçlerinde etkin rehberlik ve yönlendirme hizmetlerinin önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocukların ve gençlerin bir üst eğitim kademesine geçiş süreçlerinde etkin rehberlik ve yönlendirme hizmetlerinin önemli olduğunu söyledi. Avcı, “Öğrenciler, aileler, öğretmenler gibi eğitim paydaşlarının eğitimin yönetimi ve yeniden yapılandırılması süreçlerine katılımlarını sağlayacak yöntemler geliştirerek, eğitimin kalitesi arttırılmalıdır.” dedi.

İstanbul Hilton Otel'de düzenlenen Bölgesel Bakanlar Düzeyi Eğitim Konferansı yurtdışından gelen bakanların katılımı ile gerçekleşti. ‘2015 Sonrası Kalkınma' konulu oturuma Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Konferansta konuşan Bakan Avcı, bölge düzeyindeki mevcut uygulamaların, her çocuğun ve gencin kaliteli eğitime erişimine sağlamak için geliştirilmeye muhtaç olduğunu söyledi. Avcı, “Eylem çağrısında sunduğum hedefleri destekleyecek, 2015 sonrası gündemi şekillendirmek için bazı hususlara odaklanılması önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Çocukların ve gençlerin bir üst eğitim kademesine geçiş süreçlerinde etkin rehberlik ve yönlendirme hizmetlerinin önemli olduğunu belirten Avcı, şöyle devam etti: “Sistemdeki devamlılıklarının sağlanması verimli insan kaynağı kapasitesini oluşturacağı için önemlidir. Öğrenciler, aileler, öğretmenler gibi eğitim paydaşlarının eğitimin yönetimi ve yeniden yapılandırılması süreçlerine katılımlarını sağlayacak yöntemler geliştirerek, eğitimin kalitesi arttırılmalıdır.”

Avcı, okul ve işgücü piyasası arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi yoluyla gençlerin çağın gereksinimlerine uygun becerilerle donanmış olarak istihdama katılması gerektiğini belirtti.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır