Azerbaycanlı şampiyonun filmleri aratmayan hayat hikayesi

Azerbaycanlı dünya king boks şampiyonu Hayal Abdullayev’in hayatı filmleri aratmayacak hikayelerle dolu.

Azerbaycanlı dünya king boks şampiyonu Hayal Abdullayev’in hayatı filmleri aratmayacak hikayelerle dolu. Ülkenin turizm beldesi Gebele'de dünyaya gelen Hayal, yıllar önce yetimhanenin buz kesen koridorlarında hayalini dahi kuramadığı başarıları şimdilerde azmiyle tek tek gerçekleştiriyor.

Abdullayev'in çileli hayatı henüz 3 yaşında iken babasının annesini ve kendisini terk etmesiyle başlıyor. Ailenin bütün yükü omuzlarına binen annesi de Hayal ve kardeşlerini ancak 4 yıl taşıyabiliyor. Ailenin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan anne, Hayal ve kardeşlerini bir yetimhaneye bırakıyor. Hayata annesi ve babası varken yetim olarak başlayan Hayal'in, okumayı yazmayı öğrenir öğrenmez ilk işi adresini bir akrabasından aldığı babasına mektup yazmak oluyor. Hayal'in yazdığı mektuptan etkilenen baba Sadık Abdullayev, hemen Rusya'dan dönerek çocuklarını yanına alır. Babalarına kavuşan ve tekrar birlikte yaşamaya başlayan ailenin birlikteliği Hayal 15 yaşına gelene kadar devam ediyor. Anne hasretine dayanamayan Hayal, onu bulabilmek için evden kaçarak Bakü'ye geliyor. Hayal Abdullayev önce annesini buluyor daha sonrada meslek öğrenmek amacıyla bir oto tamircisinin yanına çırak olarak başlıyor.

Zekası, enerjisi ve hayat azmiyle kısa sürede ustalarının dikkatini çeken Hayal, okuldan arta kalan zamanlarda çalışarak hem kendi hem de annesinin ihtiyaçlarını giderirken arkadaşlarının yönlendirmesiyle de spora başlar. Sporun en ağır branşlarından biri olan king boksu seçen Hayal'in kendi kilosunda iki dünya şampiyonluğu bir de dünya üçüncülüğü bulunuyor. Uluslararası bazı organizasyonlara da katılarak dereceler elde eden Hayal Abdullayev şimdilerde hem kardeşlerini yanına almanın hem de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde okumanın gururunu yaşıyor.

Cihan Haber Ajansı(Cihan) mikrofonuna konuşan Hayal Abdullayev, hayatta büyük zorlukları aştığını söyledi. Yaşantısındaki her kulvarda pes etmeden mücadele ettiğinin altını çizen Abdullayev, hayat azmini veren Allah'a hamd ve şükür içerisinde olduğunu bildirdi.

Hayal bu yıl içerisinde Ukrayna'nın Yalta şehrinde ve Abudabi'de yapılan yarışmalarda altın madalya kazandı. Türkiye'yi kendi vatanı gibi çok sevdiğini ifade eden Hayal bu ay Ukrayna'nın Harkov şehrinde yapılan dünya şampiyonasında Türkiye'nin temsil edilmediğini görünce çok üzüldüğünü ifade etti. Hayal, hemen söz konusu şehirde bir Türk arayarak bulduğunu ve ondan aldığı Türk bayrağıyla şeref kürsüsüne çıktığını söyledi. Hayal Abdullayev '' Azerbaycan'ı temsil ediyordum. Gurur duyuyordum. Baktım orada Türkiye'nin bayrağı yok, temsil eden yok. Ben de gittim oradan buradan zar zor bayrak buldum. İstedim ki Türk bayrağı da dalgalansın orada. Benim zaferim Türk halkının da zaferidir'' dedi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında