Ayvalıtaş Davası Öncesi Adliye İçinde Arbede, Dışarıda Müdahale

Gezi eylemlerinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'la ilgili davanın duruşması olaylı başladı. Baba Ali Ayvalıtaş arbede sırasında fenalaştı.

Gezi eylemleri esnasında Ümraniye'de bir arabanın çarpması neticesinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi adliye önünde birleşen gruba polis müdahale etti. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde birleşen gruba, polis TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Adliye koridorlarında ise Ayvalıtaş'ın yakınları ile güvenlik görevlileri içerisinde çatışma çıktı. Arbede esnasında Baba Ali Ayvalıtaş fenalaştı. Fenalaşan Baba Ali Ayvalıtaş 'Kalp ameliyatı geçirdim, beni darp ettiniz duruşmanın ertelenmesini istiyorum.' dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi mahkeme salonunun yer aldığı -4. katta geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın görüleceği koridora aşırı sayıda hususi güvenlik ve çevik efor ekip takımı yerleştirildi. Öte yandan adliye bahçesinde de çevik kuvvetin aldığı sıkı güvenlik önlemi vardı.

ADLİYE İÇİNDE ARBEDE

Adliye koridorunda olan davanın müştekileri, Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi, duruşma salonuna doğru ilerlemek istedi. Güvenlik görevlileri ise duruşmanın başlamamış olmasını gerekçe göstererek aileyi bariyerlerden geçirerek koridora alamayacaklarını söylediler. Adliyedeki banklarla oluşturulan bariyerleri geçemeyen aile ile güvenlik güçleri içerisinde çatışma yaşandı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş yere düştü.

ADLİYE DIŞINDA MÜDAHALE

Adliye bahçesinden adliye içine girmek dileyen takribî 20 benlik gruba ise biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Grup, adliye bahçesinden uzaklaştırıldı.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanmakta olan iddianamede, Gezi Parkı eylemlerine destek eda etmek için 2 Haziran 2013 gecesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen fiil esnasında aralarında Mehmet Ayvalıtaş ile kuzeni Seyit Kartal'ın da yer aldığı bir grubun yolu trafiğe kapatmak istediği kaydediliyor.

Kazanın anlatıldığı iddianamede, sanık Mehmet Görkem Demirbaş ile sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın fren yapmalarına karşın kullandıkları vasıtaların çarpıştığı belirtilen iddianamede, kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın arabanın altında kalarak yaşamını yitirdiği, Seyit Kartal'ın ise yaralandığı anlatılıyor.

İddianamede, vasıta sahibi Mehmet Görkem Demirbaş ile taksi şoförü Cengiz Aktaş konusu için 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: HABERLER.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında