AYM, 20 yıl şartını başvuran, mahkemelerin yetersizliği nedeni ile reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), 4 ayrı İdare Mahkemesi'nin 6494 sayılı Kanun'un 19. maddesiyle değiştirilen birinci fıkrası ve 4.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 4 ayrı İdare Mahkemesi'nin 6494 sayılı Kanun'un 19. maddesiyle değiştirilen birinci fıkrası ve 4. maddesi ile eklenen 'Yargıtay ve Danıştay üyesi seçilebilmek için hakimlik ve savcılık mesleğinde yirmi yıl çalışmış olmak şarttır' biçimindeki son cümlesinin iptali ile ilgili kararını verdi. İlk incelemesini yapan AYM, başvuruların; mahkemelerin yetersizliği nedeni ile reddine karar verdi.

Yüksek Mahkeme, Malatya İdare Mahkemesi ve Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin 6494 sayılı Kanun’un 19. maddesiyle değiştirilen birinci fıkrasının 'Yargıtay üyesi seçilebilmek için hâkimlik ve savcılık mesleğinde yirmi yıl çalışmış olmak şarttır' biçimindeki son cümlesinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemi ile Ankara 2. İdare Mahkemesi ile Kırıkkale İdare Mahkemesi’nin Danıştay üyesi seçilebilmek için hâkimlik ve savcılık mesleğinde 20 yıl çalışmış olmak şarttır.' biçimindeki son cümlenin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemini karara bağladı.

İlk incelemesini yapan Yüksek Mahkeme, itiraz başvurularını, mahkemelerin yetersizliği nedeni ile reddetti. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında