Aydın'da 5 bin 844 çiftçi tarımsal destek için başvuruda bulundu

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Aydınlı 5 bin 844 çiftçinin makine ve ekipman destekleme başvurusunda bulunulduğunu söyledi. Aydın Gıda Tarım...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Aydınlı 5 bin 844 çiftçinin makine ve ekipman destekleme başvurusunda bulunulduğunu söyledi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yapılan başvuruların Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nca gönderilecek ödeneğe bağlı olarak değerlendirileceğini söyledi. Bu değerlendirmelerin ardından onaylanan projelere yüzde 50 hibe desteği verileceğini belirten Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Programın amacı, doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman desteklemesi için Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ayrılacak olan ödeneğe göre değerlendirilecek. Yüzde 50 makine ekipman desteğinden faydalanacak kişilerin listesi Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'müzün resmi internet sitesinde yayımlanacak olup, hibe desteğinden faydalanacak çiftçiler ile hibe sözleşme imzalanacaktır." dedi.

Köksal, şöyle devam etti: "Bakanlıkça yürütülmekte olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında son müracaat tarihine kadar Aydın genelinde, toplam proje tutarı 71 milyon 33 bin 610 TL, hibeye esas proje tutarı 68 milyon 988 bin 871 bin TL ve hibe tutarı 34 milyon 494 bin 435 bin TL olan 30 çeşit makine ekipmana ait 5 bin 844 adet müracaat olmuştur. müracaatlardan bin 814 adedi zeytin hasat makinesi, 665 adedi bahçe traktörü, 522 adedi pülverizatör, 427 adedi el traktörü, 391 adedi diskli tırmık, 368 adedi süt sağım ünitesi ve Soğutma Tankı, 355 adedi Sıra Arası Çapa makinesi. İlgili tebliğ ve bu tebliğe dayalı olarak Bakanlığımızca yayımlanan uygulama rehberine göre her müracaat dosyası ayrı ayrı değerlendirilerek puanlamaya tabii tutulmakta olup Bakanlığımızca ilimize tahsis edilecek ödenek durumuna göre en kısa sürede kazananlara ait asil ve yedek listeler yine tebliğ ve uygulama rehberi gereği il ve ilçe Müdürlüklerimizde 10 gün süreyle askıya çıkarılacaktır." dedi.

Başvurudan sonra makine ve ekipman marka ve model değiştirme hakkı yoktur. Ancak Makine ve ekipman almaya hak kazanan asıl yatırımcılardan ayni katkıya itirazı olanlara on günlük ilan süresince, azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı ile ve başvurudaki fiyattan veya altındaki fiyattan alınmak üzere, değerlendirme kriterlerindeki puanlamayı etkilememek kaydı ile, hibe sözleşmesi imza tarihine kadar, satın alacağı makine ve ekipmana ait proforma fatura ve yeni makine ve ekipmana ait teknik şartnameyi il müdürlüğümüze teslim etmek şartıyla marka ve model değiştirme hakkı verilir." açıklamasını yaptı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında