Avrupa Parlamentosu’ndan ABD'ye George Floyd kınaması

Avrupa Parlamentosu, ABD'nin Minneapolis kentinden polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd için kınama kararı aldı.

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yapılan oylama ile ABD'nin Minnesota eylatine bağlı Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu öldürülen George Floy için ABD kınandı. Oylamada 104 ret, 67 çekimser ve 493 lehte oy kullanılırken George Floyd'un yanısıra dünyanın başka yerlerindeki benzer olayları kınaması kararı alındı. Oylamanın yapıldığı Avrupa Parlamentosu üyeleri, yapısal ırkçılık ve eşitsizliklere karşı ABD’li yetkilileri tedbir almaya davet etti.

GEORGE FLOYD CİNAYETİ 

Avrupa Parlamentosu'nda yapılan genel kurul oturumunda George Floyd'un ölümü üzerine sokağa çıkan protestocuların barışçıl eylemlerine yönelik polis baskıları, ordunun tutumu ve ABD Başkanı Donald Trump’ın ifadeleri eleştirildi. Parlamento ayrıca, gösteriler sırasında ortaya çıkan şiddet eylemlerinin yanı sıra yağma, kundakçılık, vandalizm ile kamu ve özel mülklere zarar verilmesini de kınayarak, kolluk kuvvetlerinin güç kullanımının yasal, orantılı, gerekli ve son çare olması gerektiğini vurguladı. 

HAFTER'İN ADAMI HERŞEYİ İTİRAF ETTİ

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır