Audi A3

Audi A3, Alman otomotiv devlerinden Volkswagen grubunun bir markasıdır ve Audi serisiyle ürettiği kompakt otomobillerden sadece bir tanesidir. Audi A3 modeli aslında ilk olarak 1996 yılında piyasaya sunulmuştur.

Audi A3, Alman otomotiv devlerinden Volkswagen grubunun bir markasıdır ve Audi serisiyle ürettiği kompakt otomobillerden sadece bir tanesidir. Audi A3 modeli aslında ilk olarak 1996 yılında piyasaya sunulmuştur. İkinci nesli 2003 yılında, son nesli de 2012 yılında satışa çıkmıştır.

Yeni Audi A3 modeli, tasarımda sadeliği ön planda tutmuştur ve eski modellerine göre yeni işlevsellikler kazandırılmıştır. Dış görünümünde özellikle tavan bölümü, Audi A3 modelinin sportifliğini ön plana çıkarmıştır. Yeni Audi A3 yan görünümünde kapı altı boyunca kesilen alan, değişik bir görünüm kazandırmış ve dinamiklik kazandırmıştır. Audi A3 ön görünümünde en çok dikkat çeken bölüm ise dar olarak tasarlanmış far yapısıdır. Dar far görünümü Audi A3 serisine farklı bir görünüm ve işlevsellik kazandırmıştır. Ayrıca bu farlar, sürücü isteğine göre uyarlanabilmektedir. LED gündüz farı içeren XENON PLUS farlar, karanlık bölümlerde ve kötü hava şartlarında daha fazla güvenlik sağlar ve düşük enerji tüketimi gibi bir avantaj sağlamaktadır. Uyarlanabilir far özellikleri sayesinde yoğun trafikte veya ağır hareket eden trafikte far menzilini uyarladığınız özelliğe otomatik olarak çeker. Bu özelliği ile en fazla faydayı uzun yola gittiğinizde, rahat bir kullanım sonrasında göreceksinizdir. Audi A3 arka görünümünde ise yine en dikkat çekici nokta arka farlardır. Arka farlarda led teknolojisi kullanılmıştır ve tasarım olarak ince bölünmüş far seçeneği tercih edilmiştir. Bu da Audi A3 modeline sportif, geniş ve düz bir görünüm kazandırmıştır.

Audi A3 İç Tasarım Özellikleri

Audi A3 iç tasarımında sezgisellik ön plana çıkarılmak istenmiştir. İç bölümdeki aydınlık ve netlik kavramları, Audi A3 kullanıcılarında ferahlık uyandırması için düşünülmüştür. Yatay gösterge paneli iç tasarımdaki en çok dikkat çeken bölümdür. Deri spor koltuklar kullanıcı isteğine göre belirlenmektedir. Klima özelliğiyle hava akışının kontrolü sağlanmaktadır. Kullanıcılar, eşit hava dağıtımı, şiddetli veya hafif hava dağıtımı gibi seçenekler uygulayabilmektedirler. Merkezi kontrol sistemi 7 inçlik bir ekran üzerinden yönetilir. Bu ekran dokunmatik özelliğe sahiptir ve ayrıca düğme kontrolleriyle de yönetilebilmektedir. Multimedya ara yüz özelliğiyle tek dokunuşta navigasyon sistemini açabilir, dokunmatik olarak bilgileri alabilirsiniz. Ekran netliğiyle de etkileyici bir tasarıma sahip olan bu özellik, sezgisel kullanım için çevirmeli düğme yardımını almaktadır. Çevirmeli düğmeye bastığınız anda ekran yerinden çıkarak açılır ve sezgisel olarak yönetilebilir.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti