Atalay: Suriyelilere iyi kardeşlik yapalım

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriyelerle ilgili vatandaşları tahrik eden yanlış mesajlar verildiğini söyledi. Atalay, “Misafirlerimizi iyi misafir edelim. Onlara kardeşlik gösterelim. İyi ev sahipliği yapalım inşallah.” dedi. Kırıkkale...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriyelerle ilgili vatandaşları tahrik eden yanlış mesajlar verildiğini söyledi. Atalay, “Misafirlerimizi iyi misafir edelim. Onlara kardeşlik gösterelim. İyi ev sahipliği yapalım inşallah.” dedi.

Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde iftar organizasyonu düzenlendi. Organizasyona yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Komşu Suriye’de büyük bir zulüm ve dram yaşandığını ifade eden Atalay, “Türkiye’de sayıları 1 milyonu aşan Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunların 250 bini kamplarda yaşıyor. Güney sınırımızda 22 kampımız var. Şehir gibi kamplar ve iyi şartlarda bulunuyor. Kamplar dışında 750 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Azda olsa Kırıkkale’de de var. Hemen hemen bütün illerimizde mevcutlar. Bu konuda vilayetleriz de valilerimize, belediye başkanlarımıza ve sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor ama vatandaşlarımızda bir iş düşüyor bunlarla yardımlaşmak." dedi.

Türkiye’de Suriyelilerin geçici insanlar olduğunu belirten Atalay, “Malı mülkü olan, evi olan ve şehri olan insanlar. Ama oralarda yaşamadıkları için bize sığınan insanlar. Şu günlerde bazı yerler de yanlış sesler duyuyoruz. Vatandaşlarımızı tahrik eden yanlış mesajlar veriliyor. Bazı illerimize bazı küçük olaylar oldu. Burada bir kez vatandaşlarımızı sadece Kırıkkale’de değil, Türkiye’nin her yerindeki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Misafirlerimizi iyi misafir edelim. Onlara kardeşlik gösterelim. İyi ev sahipliği yapalım inşallah.” diye konuştu.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında