Astım hastası öğrenci Bakan’dan yardım istedi

Okuduğu okulun Şeker Fabrikası’nın yanında olması nedeniyle kokusundan sürekli astım krizleri geçiren lise öğrencisi, Milli Eğitim Bakanı Prof.

Okuduğu okulun Şeker Fabrikası’nın yanında olması nedeniyle kokusundan sürekli astım krizleri geçiren lise öğrencisi, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’dan yardım istedi. Yaşadığı sıkıntıları anlatan öğrenci, sürekli kriz geçirdiğini ve eğitimine ara verdiğini söyledi. Başka bir okula naklinin yapılmasını isteyen öğrenciye Bakan Nabi Avcı olumlu cevap verdi. Konuyla ilgileneceğini söyleyen Avcı, öğrencinin dosyasını aldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 600 yataklı Eskişehir Yunus Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. Avcı, burada bir öğrenci ile sohbet etti. Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Akça, Bakan Avcı’ya, astım hastası olduğunu ve bu yüzden yaşadığı sıkıntıları anlattı. Okuduğu lisenin Eskişehir Şeker Fabrikası’nın yanında olması nedeniyle sürekli astım krizleri geçirdiğini söyleyen Akça, bu nedenle sık sık hastaneye kaldırıldığını ve tedavi gördüğünü söyledi. Bakan Avcı’dan, okuduğu okulun değiştirilmesini isteyen Akça, bu konuda kendisinden yardım talebinde bulundu.

İlayda Akça, astım hastalığı nedeniyle eğitimine sürekli ara verdiğini söyledi. Akça, “Şimdiki okulum Şeker Fabrikası’nın yanında. Devamlı atak geçiriyorum ve ambulansla hastaneye gitmek zorunda kalıyorum. Tam teşekküllü bir hastanenin yanında bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne geçmek istiyorum. Bununla ilgili bir talebim oldu.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da lise öğrencisine konuyla ilgileneceğini söylediği öğrenildi. Bakan Avcı, lise öğrencisi Akça’nın hazırladığı dosyayı alarak danışmanına verdi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır