Araç kiralayıp oturdukları mahallede kapkaç yaptılar

Bursa’da yaşları 18-22 arasında değişen üç sabıkalı genç, bir başkası adına kiraladıkları otomobille kapkaç olayına karıştı. Hastaneden evine giderken kapkaççıların hedefi olan kadının şikayeti üzerine harekete geçen Bursa polisi,...

Bursa’da yaşları 18-22 arasında değişen üç sabıkalı genç, bir başkası adına kiraladıkları otomobille kapkaç olayına karıştı. Hastaneden evine giderken kapkaççıların hedefi olan kadının şikayeti üzerine harekete geçen Bursa polisi, olaya karıştığı iddia edilen 3 zanlıyı yakaladı. Zanlıların oturdukları mahalleye 500 metre uzaklıkta kapkaç olayı gerçekleştirmesi ise dikkat çekti.

Yıldırım ilçesi Güllük Mahallesi Şehit Yusuf Sel Caddesi’nde meydana gelen olayda, hastanede tedavi olduktan sonra evine dönen 50 yaşındaki Hava T.’nin yanına yaklaşan bir otomobilden inen genç, Havva T.’nin içerisinde cep telefonu ve 30 lira para bulunan çantayı alıp kiralık otomobildeki arkadaşlarının yanına koşarak kaçtı. Olayın şokunu yaşayan Havva T., durumu polise bildirdi. Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Kapkaç olayına sadece 500 metre aşağı tarafta bulunan Ortabağlar Mahallesi’nde ikamet eden ve çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan Ferdi Ö. ve Gökmen G., henüz 18 yaşına giren arkadaşları A.G.’nin karıştığını belirleyen polis, zanlıları operasyonla gözaltına aldı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinde çantadan çıkan 30 lirayı paylaştıkları, cep telefonunu ise çöpe attıklarını söylediler. Olayda kullanılan aracın ise zanlıların arkadaşları adına kiralandığı ortaya çıktı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden A.G., "Arkadaşlarım bana, inip şu kadının çantasını al’ deyince ben de inip çantayı aldım" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Ferdi Ö. Ve Gökmen G., ‘kapkaç’ iddiasıyla adliyeye sevk edilirken A.G. ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti