Almanya'da parti kongresi öncesi ırkçılık itirafı

Almanya'nın Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Sekreteri Patrick Döring, eski Genel Başkan Philipp Rösler hakkında parti içinde ırkçı ifadeler kullanıldığını söyledi.

Almanya'nın Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Sekreteri Patrick Döring, eski Genel Başkan Philipp Rösler hakkında parti içinde ırkçı ifadeler kullanıldığını söyledi. Açıklamanın hafta sonu Berlin’deki parti kongresi öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Patrick Döring, hafta sonu Berlin’de yapılacak parti kongresi öncesi Hannover’de yayınlanan “Neunen Presse” adlı yerel gazeteye şok açıklamalarda bulundu.

Döring, partinin eski Genel Başkanı Philipp Rösler hakkında partili milletvekillerinin ve üyelerin, kendi aralarında yaptıkları toplantılarda ırkçı ifadeler kullandıklarını aktardı.“Rösler’den toplantılarda ‘Vietnamlı’ diye bahsediyorlardı” diyen Döring, bazı milletvekillerinin ise buna “yarım gönüllü” bir şekilde karşı çıktığını öne sürdü.

Döring, Berlin’de cumartesi ve pazar günleri düzenlenecek parti kongresinde genel sekreterliğe yeniden aday olmayacağını da duyurdu. Rösler liderliğindeki FDP, 22 Eylül seçimlerinde yüzde 4,8 oy alarak meclis dışı kalmış bunun üzerine Rösler, parti başkanlığından istifa etmişti.

Daha bebek iken Vietnam’dan evlatlık olarak alınan ve bir Alman ailenin yanında yetişen Rösler, buna rağmen parti içinden ve dışında kendisine yönelik ırkçı tutuma karşı mücadele etmişti. Kongrede Rösler’in yerine Christian Lindner’in yeni gelen başkan olarak seçilmesi bekleniyor. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti