Almanya’da da herkes O’nu okuyor

Peygamber Efendimiz’i (s.a.s.) tanımak ve tanıtmak için başlatılan 'Herkes Onu Okuyor’ kampanyasına Almanya’dan da büyük ilgi geldi.

Peygamber Efendimiz’i (s.a.s.) tanımak ve tanıtmak için başlatılan 'Herkes Onu Okuyor’ kampanyasına Almanya’dan da büyük ilgi geldi. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler sadece okur kulüplerinde değil; evde, okulda, otobüs yolculuklarında da O’nu okuyor. Peygamber Yolu Derneği’nin Türkiye genelinde Peygamberimiz’in (s.a.s.) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmen gayesiyle başlattığı Herkes O’nu Okuyor adlı projeye Almanya’da da büyük ilgi gösteriliyor.

Pforzheim’da kültürel faaliyetleriyle tanınan Rumi Kültür Merkezi’nin bugüne kadar edindiği tecrübe, Almanyalı Türklerin de bu yarışmaya gösterdiği büyük ilgiye örnek teşkil ediyor. Merkezin müdürlüğünü yapan Ümmühan Demir, kampanyanın çocuk ve gençleri okumaya teşvik ettiğini söylüyor. Kurdukları okuma kulüplerinin öğrencileri okumaya yönelttiğini dile getiren Demir, "Evde yalnızken kitap okumayan çocuk grupça kitap okuyabiliyor. Keşke bütün aileler çocuklarını okuma kulüplerine gönderse de hep birlikte okusak." diyor.

Öğrencileri Peygamberimiz’i (s.a.s.) tanımaya teşvik etmek için kurulan bu okur kulüplerine ‘Herkes O’nu Okuyor’ adı verilmiş. Her cuma günü 7 ila 10. sınıf öğrencileri 17:30-19:30, 11 ila 12. sınıf öğrencileri 19:30-21:30 saatleri arasında bir araya gelip Sonsuz Nur, Efendimiz Muhtasar ve Efendiler Efendisi Hz. Muhammed adlı kitapları okuyor. Tatili fırsat bilen kültür merkezi üç gün boyunca uygulayacakları tatil programına her gün 45 dakika kitap okumayı koymuş.

Okul öncesi çocuklar için de bir çalışma başlatacaklarını söyleyen Demir, henüz okumayı bilmeyen küçük çocuklara da bir öğretmenin haftada bir kez Efendimiz’in (s.a.s.) hayatını okuyacağını haber veriyor. Yarışmaya gençler de büyük ilgi duyuyor. 19 yaşındaki Büşra Bulut da yarışa katılmak isteyenler arasında. Bu yıl Sonsuz Nur serisini ikinci kez okuduğunu söyleyen Büşra, her yıl Efendimiz’in (s.a.s.)bilmediği özelliklerini öğrendiğini söylüyor. Kitap kulübüne düzenli olarak katılan genç yarışmacı, iki saat içinde 80 sayfa kitap okumuş.

Kitabın dilini ağır bulmayan Büşra şöyle diyor: “Kitap çok akıcı. Sadece biyografik şekilde yazılmamış. Fethullah Gülen Hocaefendi kitapta hissiyatını da dile getirmiş. Duygu yüklü bir kitap. Çok etkilendim. Hem Efendimiz’i (s.a.s.) tanıyor, hem de uyguladığı metotları bugüne bakan yönüyle öğreniyoruz. Efendimiz’i (s.a.s.) tanımak ve övmek yetmiyor. Onun gibi yaşamak için onu tanımamız gerekiyor." CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır